Cyprus
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ζαχάροβα: Η αποστολή δυτικών όπλων σε Ουκρανία οδηγεί στην «μαύρης αγορά όπλων

Η αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία οδηγεί στην ανάπτυξη «μαύρης αγορά όπλων» και μάλιστα στη Δυτική Ευρώπη, υποστήριξε η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία εκτίμησε ότι περί τις 6.500 «ξένοι μισθοφόροι» έχουν στρατολογηθεί από την ουκρανική πλευρά.

«Οι Κυβερνήσεις των χωρών – προμηθευτών όπλων προς το παρόν σωπαίνουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ανεξάρτητοι ειδικοί και κλαδικές δομές, όπως η Ιντερπόλ, ήδη αρχίζουν να χτυπούν συναγερμό. Κατανοούν πού θα οδηγήσει όλο αυτό», τόνισε κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημείωσε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες, που εμφανίζονται στα ΜΜΕ, διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις ήδη επεξεργάστηκαν σχέδια εξαγωγής από την Ουκρανία όπλων, μεταξύ των οποίων και βαρέων», αλλά και ότι «μέρος των όπλων ήδη βρίσκονται στη Βοσνία, την Αλβανία και το Κόσοβο».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ΗΠΑ και ΝΑΤΟ «επιδεικνύουν πρωτοφανή φροντίδα για το μέλλον των Βαλκανίων» και αναρωτήθηκε ποιο μέλλον περιμένει τα Βαλκάνια υπό την “προστασία” του ΝΑΤΟ και παρόμοιων “ανανεωμένων” στη “μαύρη αγορά” εξοπλισμών», για να υπογραμμίσει ότι «όσοι σήμερα προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα, θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των ίδιων τους των πολιτών εξαιτίας του ότι αυτός ο οπλισμός πέφτει στα χέρια του εγκλήματος και των τρομοκρατών», στοιχεία, που θα αποκαλύπτοντας, όπως εκτίμησε, όταν θα ερευνώνται κατά παραγγελία δολοφονίες, ληστείες και ένοπλες επιθέσεις.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι για να συμπληρωθούν οι «εξασθενούμενες γραμμές των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να στρατολογεί ξένους μισθοφόρους», οι οποίοι κατά το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχαν ήδη φθάσει τους 6.500 «κυνηγούς της τύχης τους» από τις ΗΠΑ, την Μ.Βρετανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, τον Καναδά και την Τσεχία.

«Υπάρχουν ακόμη και πολίτες Βραζιλίας και Ν.Κορέας», είπε η Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι «στις αρχές Ιουνίου ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων μειώθηκε σχεδόν στο μισό. Κάποιοι σκοτώθηκαν, κάποιοι το ξανασκέφτηκαν και γύρισαν σπίτι τους, κάποιοι αιχμαλωτίστηκαν».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι οι συνεχιζόμενες στρατολογήσεις μισθοφόρων γίνονται μεταξύ «Αφγανών προσφύγων και μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που δεν εξολοθρεύτηκαν στη Συρία», οι οποίοι μαζί με «εξτρεμιστικά στοιχεία δυτικών χωρών» προωθούνται στην Ουκρανία, «νέο πεδίο δοκιμής των μισάνθρωπων ιδεολογιών τους», με μοναδικό σκοπό «να μην επιτρέψουν να επικρατήσει ειρήνη στην ουκρανική γη».

Για την αποστολή των μισθοφόρων, το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως, «προσελκύονται ιδιωτικές εταιρείες πολέμου από τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία». Όμως «σωπαίνουν ο ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, όλες οι μορφές κοινοβουλευτικών συνελεύσεων των ευρωπαϊκών δομών, επίσης σωπαίνει χαρούμενο το ΝΑΤΟ, γιατί όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου», υποστήριξε η Ζαχάροβα, εκτιμώντας ότι «κατά την άποψή τους ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί, ενώ όταν γίνεται λόγος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για το ανθρωπιστικό δίκαιο, αυτό ουδόλως επεκτείνεται στις ενέργειες της ίδιας της Δύσης, αν και δεν είναι έτσι».

Η Ζαχάροβα ισχυρίστηκε ότι καθημερινά αποκαλύπτονται «όλο και νέες αποδείξεις των στρατιωτικών εγκλημάτων των ουκρανικών στρατιωτικών σχηματισμών», οι οποίοι συνεχίζουν «να οχυρώνονται σε θέσεις πυρός σε πολυκατοικίες… εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς… χρησιμοποιώντας τον πληθυσμό ως ζωντανή ασπίδα», προαναγγέλλοντας σχετικές έρευνες από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές της Ρωσίας και των «δημοκρατιών του Ντονμπάς», οι οποίες θα καταλήξουν «στο να έχουν οι ένοχοι δίκαιη τιμωρία».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος καταδίκασε επίσης τα σχέδια της Κυβέρνησης του Κιέβου να δημιουργηθεί στη Δ.Ουκρανία ειδικό στρατόπεδο Ρώσων αιχμαλώτων, «η ανταλλαγή των οποίων θεωρείται μικρής πιθανότητας», και κάλεσε τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να απαντήσει στο αίτημα, που έχει υποβάλει η Μόσχα για συνδρομή στην οργάνωση της πρόσβασης στους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ