logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

5 σημάδια ότι τα καλλυντικά σου έχουν λήξει και θέλουν… πέταμα

Κι όμως, όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης.

Δυστυχώς, όπως όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή κάποτε τελειώνουν, έτσι και τα προϊόντα ομορφιάς και μακιγιάζ δε διαρκούν για πάντα. Έρχεται η στιγμή που πρέπει να πεις «αντίο» στο αγαπημένο σου lip gloss ή στις σκιές που σου έκανε δώρο η κολλητή σου. Αν δεν το ήξερες και σου έχει διαφύγει αυτή η πληροφορία, πρέπει αμέσως να ελέγξεις τα καλλυντικά σου και να δεις ποια χρειάζεται να βρεθούν… στον κάδο απορριμμάτων.

Η χρήση των καλλυντικών μετά την ημερομηνία λήξης μπορεί να προκαλέσει διάφορες μολύνσεις στο δέρμα σου. Τα βακτήρια που εμπεριέχονται στα ληγμένα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου ή να σου προκαλέσουν φαγούρα. Ο καλύτερος τρόπος να αναγνωρίσεις ότι δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιείς τα καλλυντικά σου είναι φυσικά να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα τρικς που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι έχει έρθει ώρα να απαλλαγείς από αυτά τα προϊόντα.

Δες παρακάτω πώς θα είσαι σίγουρη ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς πια τα καλλυντικά σου.

Λευκό τελείωμα. Αν οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ σου αφήνει ένα λευκό τελείωμα στο τέλος της εφαρμογής του, αυτό είναι δείγμα ότι έχει λήξει. Πέταξέ το αμέσως!

Ανομοιόμορφη εφαρμογή. Αν το κραγιόν σου δεν απλώνεται όπως θα ήθελες ή αν το lip gloss σου δημιουργεί περίεργες γραμμές στα χείλη σου, μην το χρησιμοποιήσεις.

Ενοχλητική μυρωδιά. Αν το make up σου έχει περίεργη οσμή, π.χ. μυρίζει σαν ξύδι, τότε πέταξέ το. Δε θες με τίποτα να απλώσεις στην επιδερμίδα σου ένα προϊόν που μυρίζει απαίσια. Εκτός αυτού, μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμούς.

Ξεθώριασμα. Αν το χρώμα του κραγιόν σου ή της σκιάς σου έχει αλλάξει, αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Πέταξέ το αμέσως.

Ερεθισμός του δέρματος. Αν δεν έχεις βρει την ένδειξη με την ημερομηνία λήξης, αλλά αντιληφθείς ότι τελευταία εμφανίζεις ερεθισμούς στο δέρμα σου, ψάξε ποιο προϊόν σου δημιουργεί πρόβλημα και απαλλάξου από αυτό.

Πηγή Teen.Queen.gr

Πηγή φωτό Unsplash

Themes
ICO