Greece
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Αχαΐα: Η μητέρα των δύο βρεφών για τους θανάτους μυστήριο – «Ήμουν δίπλα στο πρώτο, το δεύτερο είχε σπασμούς»

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο των δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας, τα οποία έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα 15 μηνών. Η τραγική μητέρα, η 23χρονη Ειρήνη «έσπασε» τη σιωπή της και όπως είπε μιλώντας με δάκρυα στα μάτια, ψάχνει και η ίδια απαντήσεις για το τι συνέβη και χάθηκαν τα δύο παιδιά.

Πρόκειται για δύο κοριτσάκια από την Κάτω Αχαΐα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα χρόνο, ένα 20 ημερών και ένα δύο μηνών. Το δύο μηνών κοριτσάκι κατέληξε πριν λίγες ημέρες ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το κοριτσάκι, νοσηλεύθηκε αρχικά έπειτα από εκδήλωση σπασμών στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα, και έπειτα από τρεις ημέρες διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη μητέρα οι γιατροί δεν γνώριζαν την αιτία των σπασμών.

«Γύρναγαν τα μάτια της και έκλαιγε»

«Είχε ένα σύμπτωμα στο σπίτι. Γύρναγαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αχαγιάς και το παιδί συνήλθε. Μας είπαν δεν είναι κάτι, είχε σωστούς σφυγμούς, αλλά επειδή ήταν νεογνό μας έστειλαν στο Καραμανδάνειο», είπε αρχικά η μητέρα μιλώντας στον Alpha.

«Ήμασταν 1,5 μήνα στο νοσοκομείο. Κάναμε όλες τις εξετάσεις. Κάθε μέρα ρώταγα τι έχει το παιδί, δεν μου απαντούσαν. Εκεί που γελάγαμε και παίζαμε, ξαφνικά χανόταν, γύρναγε τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη. Φώναζα κατευθείαν το γιατρό», είπε ακόμα η 23χρονη μητέρα.

Ψάχνουν τα αίτια του θανάτου

Η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει θάνατο άγνωστης αιτιολογίας και έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων ακριβώς, όπως το πρώτο παιδί που γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και στις 19 του ίδιου μήνα έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα ήταν δίπλα στο βρέφος, το οποίο κοιμόταν στην κούνια του και περιέγραψε τους περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει.

«Έκανε διάφορους ήχους. Μας είπαν αναρρόφηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα μίλησε όσα συνέβησαν στο πρώτο παιδί όπως είπε «ήταν όλα φυσιολογικά, είχε κάτσει κάποιες ημέρες στη θερμοκοιτίδα» και μετά από τέσσερις ημέρες πήγαν σπίτι.

Όπως είπε το παιδί δεν είχε δείξει κάποια δείγματα που να την προβληματίσουν ότι είναι άρρωστο. «Μου είχαν πει να κάνουμε εγκεφαλογράφημα, αλλά δεν προλάβαμε, εκείνη την ημέρα πέθανε»

«Το μωρό κοιμόταν στο δωμάτιο ήμασταν οι δυο μας. Έκανε έναν παράξενο ήχο και καλέσαμε ασθενοφόρο. Πνιγόταν κάπως αλλά δεν είχε αλλάξει χρώμα. Πήγαμε στο κέντρο Υγείας της Αχαγιάς και μας είπαν ότι το παιδάκι χάθηκε», εξιστόρησε.

«Μου είπαν να το κοιτάξουμε για κάποιο πολυγονιδιακό έλεγχο, που μου είπαν ότι πηγαίνει επτά γενιές πίσω»

Η 23χρονη περιέγραψε τα επεισόδια και όσα έγιναν στον θάλαμο του νοσοκομείου όταν έχασε το δεύτερο παιδί. Όσον αφορά το δεύτερο παιδί όπως είπε γέννησε φυσιολογικά και κανονικά πήγε στο σπίτι. Όπως εξήγησε όλα ήταν φυσιολογικά αλλά αναφέρθηκε στο ιστορικό που υπήρχε από το πρώτο παιδί. Έτσι έγιναν εξετάσεις και της είπαν ότι όλα ήταν καλά και δεν βρέθηκε κάτι.

«Μετά από λίγο καιρό μας είπαν ότι έκανε αυτόν τον σπασμό και πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Από το Καραμανδάνειο μας πήγαν στο Παίδων, όπου μείναμε 1,5 μήνα και δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Κάναμε μόνο εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Το έβαλαν σε ήρεμη καταστολή και την επόμενη ημέρα έκανε σπασμούς. Μας είπαν ότι υπάρχει κάτι σοβαρό, αλλά δεν μας είπαν τι είναι. Τρεις ημέρες μας είπαν ότι μάλλον έχει επιληψία και αύξησαν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφευγε. Της έβαλαν κάποιο μηχάνημα που χτυπούσε όταν έκανε σπασμούς και χτύπησε», προσέθεσε.

Τι ερευνάται

Οι γιατροί εκτιμούν ότι ίσως οι θάνατοι οφείλονται σε κάποιον γονιδιακό παράγοντα, καθώς σαν τραγικό παιχνίδι της μοίρας έφυγε από τη ζωή κι ένα αδερφάκι της 23χρονης, όταν η ίδια ήταν μόνο 14 ετών.

Το κοριτσάκι ηλικίας 1,5 ετών και είχε εκδηλώσει επεισόδιο με σπασμούς και είχε μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία», ωστόσο λίγες ημέρες αφότου έλαβε εξιτήριο βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Ο θάνατός του αποδόθηκε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος με τη νεκροψία να διενεργείται από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Κορίνθου.

«Νοσηλευόταν στο Αγία Σοφία και η αδερφή μου και μετά από κάποιο εξιτήριο που πήραν έφυγε μετά από λίγο καιρό», είπε η 23χρονη.

«Μου είπαν να το κοιτάξουμε για κάποιο πολυγονιδιακό έλεγχο, που μου είπαν ότι πηγαίνει επτά γενιές πίσω», ανέφερε ακόμα και όπως είπε τώρα έχει ξεκινήσει να γίνεται.

Η ίδια ήταν εμφανώς λυπημένη και δακρυσμένη και όπως είπε: «Είναι δύσκολα, έχω ανθρώπους δίπλα μου αλλά δεν ξέρω πώς στέκομαι στα πόδια μου. Θέλω μόνο τους δικούς μου και το παιδί μου αν γινόταν».