Greece
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Στον Άντονι Φάουτσι απονέμεται το βραβείο Ηθικής Inamori 2024

Στον επιστήμονα-influencer θα απονεμηθεί η κορυφαία διάκριση ως αναγνώριση του έργου του, το οποίο «βελτίωσε σημαντικά την κατάσταση της ανθρωπότητας», όπως περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο αμφιλεγόμενος «τσάρος» της Covid, όπως τον αποκάλεσαν Δρ Άντονι Φάουτσι, κέρδισε ένα κορυφαίο βραβείο ηθικής καταπολεμώντας τους ιούς, με τους ηγέτες της βιομηχανίας να λένε ότι «αποτελεί ένα πρότυπο για όλους μας».

Ο κορυφαίος επιστήμονας που εργάστηκε για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, αναγνωρίζεται από το Διεθνές Κέντρο Ηθικής και Αριστείας Inamori στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Οχάιο με το Βραβείο Ηθικής Inamori 2024 (Inamori Ethics Prize 2024), για τη δουλειά του ως ιατρού, ανοσολόγου και ειδικού σε μολυσματικές ασθένειες.

Ενώ έχει γνωρίσει ευρεία αποδοχή από τον επιστημονικό κόσμο, ο Δρ Fauci επικρίθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και «καταδικάστηκε» από τον πρώην πρόεδρο Donald Trump. Ο Δρ Φάουτσι εξόργισε πολλούς κατά τη διάρκεια της θητείας του, ιδιαίτερα όταν η πανδημία του κορωνοϊού βρισκόταν σε έξαρση, καθώς υποστήριξε τη χρήση μάσκας και την τήρηση κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης που δίχασαν ειδικούς και κοινό.

Επίσης, απαξίωσε επανειλημμένα τη θεωρία διαρροής του κορονοϊού από ένα εργαστήριο, η οποία ωστόσο, έχει ενισχυθεί μετά από μια σειρά αναφορών και διαρροών.

«Ο Δρ. Ο Φάουτσι έχει φροντίσει όχι μόνο για την υγεία του έθνους, αλλά και για την υγεία ολόκληρου του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος του Case Western Reserve, Eric W. Kaler.

«Οι συνεισφορές του στην επιστημονική ανακάλυψη ως επικεφαλής της έρευνας και ως συμβούλου δημόσιας υγείας, έχουν πραγματικά βελτιώσει τις ζωές όλων μας. Η ηγεσία του σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της ανθρωπότητας- στην πανδημία της COVID-19 - λειτουργεί ως πρότυπο για όλους μας».

Το βραβείο Inamori Ethics Prize απονέμεται από το 2008 για να τιμήσει εξέχουσες και εξέχοντες ηθικούς ηγέτιδες και ηγέτες διεθνώς των οποίων οι ενέργειες και η επιρροή τους βελτίωσαν σημαντικά την κατάσταση της ανθρωπότητας.

Ο Δρ Fauci αφού λάβει το βραβείο, θα παραδώσει μια δημόσια διάλεξη για το έργο του και θα συμμετάσχει σε ένα πάνελ στο πλαίσιο ενός ακαδημαϊκού συμποσίου κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του Inamori Center στις 19 Σεπτεμβρίου 2024, στην πανεπιστημιούπολη Case Western Reserve.

Ο Δρ Fauci εντάχθηκε στο Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) το 1968 ως κλινικός συνεργάτης και ανέλαβε ως επικεφαλής τμήματος και επικεφαλής εργαστηρίου πριν διοριστεί διευθυντής του NIAID το 1984.

Διαχειρίστηκε διοικητικά αυτές τις θέσεις ενώ συνέχισε να διεξάγει έρευνα και να θεραπεύει ασθενείς. Ανακάλυψε θεραπείες για πρώην θανατηφόρες νόσους και συνέβαλε στην κατανόηση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η έρευνά του μάλιστα, είναι από τις πιο αναφερόμενες στον κόσμο. Ο Δρ Fauci συνέχισε να υπηρετεί ως διευθυντής του NIAID για σχεδόν 40 χρόνια, συμβουλεύοντας κάθε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ρόναλντ Ρίγκαν έως τον Τζο Μπάιντεν, μέχρι τη συνταξιοδότησή του από το NIAID στα τέλη του 2022.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Δρ. Φάουτσι ηγήθηκε της κεντρικής έρευνας για ασθένειες όπως HIV/AIDS, SARS, γρίπη των χοίρων, MERS, Έμπολα, φυματίωση, ελονοσία, Ζίκα και COVID-19.

Ο Δρ Fauci υπηρετεί επί του παρόντος ως Διακεκριμένος Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown, ενώ έχει τη θέση συμβούλου στη Σχολή Δημόσιας Πολιτικής McCourt του ίδιου πανεπιστημίου.

Ανάμεσα στους προηγούμενοι νικητές του βραβείου Inamori Ethics περιλαμβάνονται η Myroslava Gongadze Ουκρανή δημοσιογράφος, υπέρμαχος της ελευθεροτυπίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Silvia Fernández de Gurmendi από την Αργεντινή,
ειδική στα ανθρώπινα δικαιώματα, διπλωμάτης, δικαστής και πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο Αμερικανοαιγύπτιος Farouk El-Baz, επιστήμονας του προγράμματος Apollo της NASA και οικολόγος, η Αμερικανίδα Marian Wright Edelman, ιδρύτρια του Children’s Defense Fund, ακτιβίστρια για τα πολιτικά δικαιώματα, ο γυναικολόγος Denis Mukwege από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ακτιβιστής κατά της σεξουαλικής βίας και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2018, η πρώην Πρόεδρος της Ιρλανδίας Mary Robinson και ο Δρ Φράνσις Κόλινς, γιατρός, γενετιστής και πρώην διευθυντής του NIH.

Ακολουθήστε το Dnews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις