logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

Βολιβία: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μοράλες- Τον ψάχνουν στρατός και αστυνομία

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Εβο Μοράλες, η αντιπολίτευση στη Βολιβία έκανε γνωστό πως αστυνομία και στρατός ψάχνουν τον πρόεδρο της χώρας, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του!

Την είδηση έκανε γνωστή ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ηγέτης οργάνωσης της αντιπολίτευσης, η οποία πρωτοστάτησε στις διαδηλώσεις εναντίον του σοσιαλιστή πολιτικού μετά τις εκλογές της 20ής Οκτωβρίου. «Επιβεβαιώθηκε! Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μοράλες! Η αστυνομία και ο στρατός τον ψάχνουν στην Τσαπαρέ», ανέφερε μέσω Twitter ο Καμάτσο.

Ο Έβο Μοράλες, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα του προέδρου της Βολιβίας χθες, έκανε καταγγελία για «παράνομο» ένταλμα για τη σύλληψη του από την αστυνομία, αλλά και γιατί το σπίτι του δέχθηκε επίθεση από «βίαιες ομάδες». Την ίδια ώρα, το Μεξικό έχει ήδη προσφερθεί για να του προσφέρει άσυλο.

Σπασμένο πορτραίτο του Εβο Μοράλες σε σπίτι
Διαδηλωτές μπήκαν στο σπίτι του Εβο Μοράλες και προκάλεσαν ζημιές / Φωτογραφία: AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η υπουργός Υγείας της απερχόμενης κυβέρνησης, Γαβριέλα Μοντάνιο από την πλευρά της στηλίτευσε το ότι η αστυνομία σκοπεύει να συλλάβει τον Μοράλες, ως χθες τον τελευταίο εναπομείναντα ηγέτη του λεγόμενου «ροζ κύματος» της περασμένης δεκαετίας στη Λατινική Αμερική. «Η βολιβιανή αστυνομία σκοπεύει να θέσει παράνομα υπό κράτηση τον Έβο Μοράλες. Καταδικάζουμε αυτή την τρέλα ενώπιον όλου του κόσμου», τόνισε η Μοντάνιο μέσω Twitter.

Στήριξη και από Κούβα σε Μοράλες

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, καταδίκασε το «βίαιο και άνανδρο πραξικόπημα της δεξιάς εναντίον της δημοκρατίας στη Βολιβία», μετά την παραίτηση του προέδρου Μοράλες. Ο Ντίας-Κανέλ εξέφρασε με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter την «σθεναρή καταδίκη του πραξικοπήματος» και έκρινε ότι «όλος ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για να υπερασπίσει τη ζωή και την ελευθερία του Έβο», προσθέτοντας την ετικέτα #EvoNoEstasSolo («Έβο, δεν είσαι μόνος»).

Themes
ICO