Greece

Ελεύθεροι… στην θεωρία οι τούρκοι στρατιωτικοί! Κατασκοπευτικό θρίλερ με την διαμονή τους

Οι τέσσερις τελευταίοι τούρκοι στρατιωτικοί που παρέμεναν υπό κράτηση, απελευθερώθηκαν την Δευτέρα, 04.06.2018. Και οι οκτώ συνολικά, παραμένουν σε δημόσιο οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης. Κι αυτό υπό τον φόβο να «στηθεί» επιχείρηση απαγωγής τους, με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Κάτι που έχει βάση για δύο λόγους:

Πρώτον, εξαιτίας των δεκάδων παρόμοιων επιχειρήσεων… επαναπατρισμού που έχει διεξάγει κατά καιρούς η Τουρκία.

Δεύτερον και κυριότερον, διότι οι… γείτονες το λένε ανοιχτά! Μόλις λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, ένας… έξαλλος Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε ανοιχτά: «Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη«!

Και πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης… Ο οποίος, βεβαίως, είπε και πολλά ακόμη άθλια, για τον Έλληνα πρωθυπουργό προσωπικά.

Και όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία… σφυρίζει αδιάφορα στο ελληνικό αίτημα για την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη. Των δύο ελλήνων στρατιωτικών που για περισσότερους από τρεις μήνες (σ.σ. 1η Μαρτίου συνελήφθησαν) παραμένουν υπό κράτηση στην Αδριανούπολη.

«Μονά – ζυγά δικά μας» από την Τουρκία, λοιπόν, η οποία για τους έλληνες στρατιωτικούς βάζει «μπροστά» την «ανεξάρτητη» τουρκική Δικαιοσύνη και ταυτόχρονα ψέγει την Ελλάδα που σέβεται την Ελληνική Δικαιοσύνη στην περίπτωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών!

Όλο αυτό βεβαίως μοιάζει απλά αστείο, διότι οι δύο περιπτώσεις δεν σχετίζονται ούτε στο ελάχιστο. Οι έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν εκ παραδρομής και για λίγα μόλις μέτρα σε τουρκικό έδαφος (σ.σ. κάτι που γίνεται πολύ συχνά και λύνεται πάντα επί τόπου), ενώ οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί ήρθαν στην Ελλάδα την ημέρα που στην Τουρκία έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος…

Οι τούρκοι στρατιωτικοί και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί θα μείνουν σε δύο διαφορετικά οικήματα. Θα πρέπει να δίνουν καθημερινά το παρών σε αστυνομικό τμήμα.

Στην επιχείρηση… φρούρηση, θα συμμετέχουν τόσο η ΕΥΠ, όσο και η ΕΚΑΜ. Άνδρες των δύο υπηρεσιών θα βρίσκονται σε επιλεγμένες θέσεις και με ειδικά μηχανήματα που διαθέτουν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, θα υπάρχει 24ωρη επιτήρηση του χώρου που διαμένουν, αλλά και της περιοχής γενικότερα.

Οι δικαστικές εξελίξεις για τους οκτώ

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι είναι συνταγματική και νόμιμη χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς. Τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ αξιωματικοί είχαν έρθει στην Ελλάδα.

Έτσι, όταν η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά τον έναν από τους οκτώ στρατιωτικούς, δημοσιευθεί, θα καταλάβει και τους υπόλοιπους. Κι αυτό διότι η υπόθεση έχει εισαχθεί στο ΣτΕ με το θεσμό της πρότυπης δίκης (πολιτική απόφαση), σύμφωνα με το νόμο 3900/2010.

Click4more: Απελευθερώθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι στρατικωτικοί! «Βράζουν» στην Τουρκία και μιλούν για σκάνδαλο!

Κατά συνέπεια όταν η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα χορηγηθούν στον συγκυβερνήτη ταξιδιωτικά έγγραφα. Έτσι, θα μπορεί να ταξιδεύσει στην Ευρώπη.

Άλλωστε και οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, αλλά να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους επτά Τούρκους αξιωματικούς. Αυτό βέβαια, εφόσον εκδοθούν οι αναμενόμενες αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου. Αποφάσεις με τις οποίες θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points