Greece

Κεγκέρογλου: Είμαι απόλυτα πεισμένος για τις καταγγελίες εναντίον του Παπαγγελόπουλου

Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τάχθηκε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου,ο οποίος δήλωσε «απόλυτα πεισμένος» για όσα καταγγέλθηκαν από ιδιώτες και εισαγγελικούς λειτουργούς στην Προανακριτική Επιτροπή της βουλής για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι σκοτεινοί παράγοντες «πούλησαν εκδούλευση και τεχνογνωσία» σε μια κυβέρνηση, που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η παραμονή της στην εξουσία πάση θυσία και πίστεψε ότι αξιοποιώντας την υπόθεση NOVARTIS ως πλατφόρμα μπορεί να οικοδομήσει μια ολόκληρη σκευωρία για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων με τη συνδρομή βέβαια και κάποιων προδοτών της παράταξης μας», είπε στην ομιλία του ο κ. Κεγκέρογλου, ασκώντας δριμύ κατηγορώ κατά των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων "των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


«Προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, υλοποίησαν σχέδιο χρήσης ενός πολυπλόκαμου δικαστικού συστήματος, με αντίληψη "Ρασπούτιν", που πέραν των κατάλληλων ανθρώπων και μεθοδεύσεων "βρήκαν δράκο στο αφήγημά τους", τους δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους από το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Κεγκέρογλου και επισήμανε, θυμίζοντας δηλώσεις του Παύλου Πολάκη: «Η γραμμή τους ήταν να μπουν κάποιοι στη φυλακή για να κερδίσουν τις εκλογές. Αυτό ήταν το υπόβαθρο για τη σκευωρία».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η βαρύτερη ζημιά που προκάλεσαν οι εμπνευστές της "σκευωρίας" είναι τα "σύννεφα αμφισβήτησης" της Δικαιοσύνης. «Είναι ιστορικό καθήκον της Βουλής να εγγυηθεί ότι θα επανορθώσει το κράτος δικαίου, χωρίς αίσθημα εκδίκησης» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν είναι προσωπική υπόθεση, «ούτε των στελεχών μας που χτυπήθηκαν».

Τέλος στην παραφιλολογία για σύμπραξη ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ


Σε πρώτη ανάγνωση η αιτιολόγηση της θετικής ψήφου του ΚΙΝΑΛ για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Novartis συνιστά μια κλιμάκωση της δικαστικής-πολιτικής υπόθεσης που συνταράσσει τη βουλή εδώ και πάνω από δύο χρόνια –πρώτα με τους αξέχαστες λεονταρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί μεγαλυτέρου σκανδάλου στην ιστορία του ελληνικού κράτους και την παραπομπή 10 πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έπειτα με την σύσταση Προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Σε δεύτερη ανάγνωση όμως, ο κ. Κεγκέρογλου έρχεται μετά την Φώφη Γεννηματά να ακυρώσει με εμφατικό τρόπο όλη την παραφιλολογία περί σύμπραξης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός αντιδεξιού μετώπου.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: I Think it was a penalty against Aston Villa
Philadelphia played in t-shirts with the names of black people who died at the hands of the police
Kompany tries everything at Anderlecht: he coached without a license (terrible), played 15 matches and invested 3 million euros in the club
Aston Villa coach on Manchester United penalty: A shameful decision
Paul Pogba: Winning the Europa League and the FA Cup are two of Manchester United's goals for this season
Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United