Greece

Σπάνια συνέντευξη Πούτιν: Δεν επιθυμούμε τη διάσπαση της ΕΕ, την θέλουμε ενωμένη

Πρόκειται για την έκτη στη σειρά επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη στην Αυστρία και την πρώτη επίσκεψη του στο εξωτερικό μετά από την πρόσφατη επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα, ενώ η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα που είχε επισκεφθεί επίσημα ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2001, έπειτα από την πρώτη εκλογή του ως πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί υπάρχουν τακτικές τηλεφωνικές επαφές του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ακόμη καμία διμερής συνάντησή τους, ο Ρώσος πρόεδρος απαντά πως «αυτό θα πρέπει να το ρωτήσετε στους συναδέλφους μας στις ΗΠΑ».

Στη σχεδόν 50λεπτη συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση –από τις πολύ σπάνιες συνεντεύξεις του σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης– ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμά ότι η κρίση που υποβόσκει στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας, και που για πολλούς ειδικούς θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, είναι ένα «επακόλουθο του έντονου εσωπολιτικού αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες».

putin kurts

Παρόλα αυτά έχουν συνομιλήσει πολλές φορές με τον Ντόναλντ Τραμπ σε διάφορα διεθνή φόρα, τελευταία για τον «κίνδυνο ενός νέου ανταγωνισμού στους εξοπλισμούς», αναφέρει, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή την εξέλιξη, όπως γνωρίζετε, δεν την προκαλέσαμε εμείς. Δεν ήμασταν εμείς εκείνοι, που αποχώρησαν από την Συμφωνία ΑΒΜ, που απαγορεύει τα αντιπυραυλικά συστήματα», η Μόσχα απάντησε μόνον στις απειλές.

Κατά την άποψή του, θα πρέπει όμως να γίνουν σκέψεις για το πώς μπορεί να αποτραπεί ένας νέος ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς, οι «ειδικοί» θα πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται πάνω σε αυτό και ο ίδιος ευελπιστεί πως αυτή η εργασία πραγματικά θα αρχίσει, «επίσης ανάμεσα και στους δύο προέδρους».

Κατά την αυριανή επίσημη επίσκεψή του στη Βιέννη, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 50ής επετείου των συμφωνιών για παροχή φυσικού αερίου οι οποίες είχαν υπογραφεί την 1η Ιουνίου του 1968 ανάμεσα στην δημόσια αυστριακή εταιρεία πετρελαιοειδών OMV και στην τότε Σοβιετική Ένωση, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα έχει συνομιλίες τόσο με τον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν όσο και με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Football news:

Hazard will miss the match with athletic
Juventus are Interested in Jacko
Micah Richards: Arsenal need to keep the Forward. It can attract other top players
York on Keane's criticism of De Gea and Maguire: Roy himself was not perfect when he played. He should be more restrained
Setien on Griezmann: When he plays, I am asked about Fathi, and Vice versa. Antoine is important to Barca
Setien on the situation with Messi: I haven't heard anything from him. Everything else is speculation
Sane did not pose in the number 10 shirt out of respect for Coutinho