logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

Το Μεξικό προσφέρει άσυλο στον Μοράλες- Εντονη ανησυχία για την κατάσταση στη Βολιβία

Η κρίση στη Βολιβία μετά την παραίτηση του Εβο Μοράλες, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία και χώρες της κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, δηλώνουν ανοιχτά πως στηρίζουν τον παραιτηθέντα πρόεδρο.

Το Μεξικό μάλιστα, μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρδ, τόνισε πως προσφέρει άσυλο στον Έβο Μοράλες, εάν το επιθυμεί, μετά την παραίτησή του από την προεδρία. Ηδη μάλιστα η πρεσβεία της χώρας φιλοξενεί περίπου είκοσι κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν στη χώρα και οι παραιτήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Μεξικανός πρόεδρος, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, τόνισε νωρίτερα μέσω Twitter, ότι η κυβέρνησή του κατέγραψε την «υπεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί παρά να εκθέσει το λαό του στη βία».

Ο Εμπράρδ την ίδια ώρα δήλωνε ότι «το Μεξικό, όπως ορίζει η παράδοσή του να προσφέρει άσυλο και να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών, υποδέχθηκε 20 πρόσωπα που ανήκουν στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο της Βολιβίας στην επίσημη κατοικία του μεξικανού πρεσβευτή στη Λα Πας, και, εάν το αποφασίσει, θα προσφέρουμε επίσης άσυλο στον Έβο Μοράλες».

Ο επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας έκανε λόγο για «μια συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση στη Βολιβία, την οποία απορρίπτουμε», καθώς είναι «παρόμοια με τα τραγικά γεγονότα που αιματοκύλισαν τη Λατινική Αμερική τον προηγούμενο αιώνα». «Το Μεξικό παραμένει προσηλωμένο στη θέση του για τον σεβασμό της δημοκρατίας και των θεσμών. Όχι στα πραξικοπήματα», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ του Μεξικού.

Themes
ICO