Andorra
An article was changed on the original website

Curen una pacient de càncer de pit en fase terminal amb una nova teràpia

Un tractament experimental d'immunoteràpia amb cèl·lules T ha aconseguit, per primera vegada, eliminar completament les cèl·lules cancerígenes d'una pacient amb càncer de pit, segons documenta un article publicat avui a la revista 'Nature'. A la pacient, Judy Perkins, li havien donat tres mesos de vida però dos mesos després no hi ha cap rastre de càncer al seu cos, informa la BBC.

L'investigador responsable de l'estudi, Steven A. Rosenberg, de l'Institut Nacional de Salut de Bethesda, als Estats Units, i els seus companys, van aïllar i reactivar cèl·lules T específiques del càncer d'una sola pacient el tumor de la qual ja havia fet metàstasi i continuava avançant tot i que ja li aplicaven diverses teràpies. Segons l'agència Efe aquestes cèl·lules T reactivades van eliminar totes les lesions causades per la metàstasi alliberant la dona de la malaltia.

Els autors expliquen a l'article de 'Nature' que confien en les possibilitats d'aplicar aquesta teràpia a altres pacients, però també apunten que això "s'hauria de confirmar amb assajos clínics més grans i controlats". Segons els experts aquest avenç ofereix noves possibilitats de tractament per a estats avançats de la malaltia en què les teràpies habituals, fins ara, fracassaven.

Hi ha dues menes d'immunoteràpies contra el càncer, la primera activa les cèl·lules T, responsables de coordinar la resposta immune cel·lular dins del cos del pacient a través d'anticossos injectats. En la segona les cèl·lules T s'extreuen de la sang o del tumor del pacient i només es cultiven les que reconeixen el tumor, després es tornen a injectar al cos del malalt.

L'èxit d'aquestes teràpies vaira molt segons el tipus de càncer i, fins ara, els assajos clínics de la primera variant d'immunoteràpia havien fracassat amb el càncer de pit. La que s'ha aplicat en aquest cas, és la segona variant.

Football news:

The new Bundesliga season starts on September 18
Thomas Tuchel: Atalanta is pressing and scoring a lot. PSG must play carefully
Barcelona have agreed with Lautaro, but the transfer depends on the sale of Coutinho
Mourinho about the Amazon documentary: I don't like the feeling that I'm in Big brother
Aguero will not have time to recover for the match with Real Madrid
Marcelo will miss the rest of the season in La Liga due to an adductor muscle injury
Telephone Interview, disinfection of the rails, the ban lifts. We checked-antivirus measures in the NPL really work (well, almost)