Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

DODIKU SE SRUŠIO CIJELI SVIJET: Ljut i rezigniran zbog Džaferovićevog odlaska u Solun - 'Jučer sam glasao protiv...'

Džaferović, naglašava Dodik, ne zastupa stavove Predsjedništva BiH i otišao je u Solun kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

  • Mini market

  • Prije 12 min  Prije 1 min

  • 0

"Šefik Džaferović nema saglasnost Predsjedništva BiH da učestvuje na sastanku SEECP-a u Solunu", istakao je član Predsjedništva BiH u svom posljednjem obraćanju putem Twittera. 

Dodik ističe da je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao protiv zaključka da sam putuje u Solun i zatražio "da svi članovi Predsjedništva idu na samit jer se Džaferoviću ne može vjerovati, što je više puta dokazao". 

Džaferović, naglašava Dodik, ne zastupa stavove Predsjedništva BiH i otišao je u Solun kao bošnjački član Predsjedništva BiH.

"Više puta smo imali priliku čuti zlonamjerne poruke i izjave koje ne doprinose poboljšanju situacije u BiH, nego vode u novu krizu i destabilizaciju prilika u zemlji. Džaferović grubo krši Ustav BiH i Poslovnik o radu Predsjedništva BiH. O svemu ovome obavijestio sam i premijera Grčke Kyriakosa Mitsotakisa", poručio je Dodik putem Twittera. 

Џаферовић грубо крши Устав БиХ и Пословник о раду Предсједништва БиХ.
О свему овоме обавијестио сам и премијера Грчке Кирјакоса Мицотакиса.

— Милорад Додик (@MiloradDodik) June 9, 2022

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović učestvovat će na Samitu šefova država i vlada Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će biti održan 10. juna u Solunu, saopćeno je danas iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Grčka predsjedava SEECP-om treći put, a ovogodišnji samit pod nazivom “Strenghtening SEE Synergies” će biti prilika da se razgovara o temama samita: jačanje sigurnosne saradnje, razmjena iskustava u jačanju demokratskih institucija i ljudskih prava, ekonomska saradnja i sve u kontekstu evropske perspektive regije jugoistočne Evrope, ali i pitanja zaštite okoliša i promocije održivog razvoja.

Samit će se fokusirati na sinergiju u regionalnom i međunarodnom kontekstu, u suočavanju sa izazovima za regiju, Evropu i svijet, posebno sa socioekonomskim posljedicama pandemije COVID-19, saopćeno je.