Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

HAKERSKI UDAR: Web stranica Parlamenta BiH još uvijek ne radi, Vijeće ministara traži...

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je rok za izvršenje usluga 30 minuta od momenta prijave problema od strane Ugovornog organa.

Od 9. septembra nije u funkciji web stranica Parlamentarne skupštine BiH (parlament.ba) koja je pod hakerskim napadima. 

I zvanična stranica Vijeća ministara BiH bila je kratko nedostupna, ali su iz Vijeća ministara BiH prije nekoliko dana poslali saopćenje u kojem tvrde da je e-vlada u funkciji.  

Biznis portal Akta objavila je 28. septembra da je Vijeće ministara BiH objavilo aukciju za "Nabavku usluga održavanje web platforme Vijeća ministara BiH".

"Predmet javne nabavke podrazumijeva pružanje usluga održavanje web stranica i CMS rješenja implementiranog u Vijeću ministara BiH i unapređenje CMS rješenja i funkcionalnosti portala Vijeća ministara BiH."

U tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je rok za izvršenje usluga 30 minuta od momenta prijave problema od strane Ugovornog organa.

"Održavanje web stranica institucija BiH podrazumijeva održavanje CMS platforme i 31 web stranicu institucija BiH. Održavanje podrazumijeva da ponuđač predmetne usluge obezbijedi nesmetano funkcioniranje i dostupnost CMS rješenja i web stranica u periodu 24/7/365, te da se obavezuje da će za vrijeme trajanja ugovora otkloniti svaki nedostatak ili grešku na sistemu koja može prouzročiti nedostupnost servisa sa vremenom odaziva od najviše 30 minuta od prijave problema", piše u dokumentaciji. 

Također ponuđač se obavezuje da će u dogovoru sa ugovornim organom u toku trajanja ugovora raditi na unapređenju i funkcionalnosti portala, te je dužan da dostavlja mjesečne izvještaje o aktivnostima. 

Vezane vijesti