Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

LIDER SNSD-a, DAN POSLIJE IZBORA: 'Jedini program opozicije bila je mržnja prema Miloradu Dodiku, Šarović je bio korektan...'

Naglasio je da je za Republiku Srpsku najvažnije mjesto predsjednika RS-a, uz uvažavanje svih ostalih funkcija.

  • Politika

  • Prije 18 min  Prije 16 min

  • 0

SNSD je postigao zavidne rezultate na Opštim izborima, ali to nisu konačni rezultati i nadamo se da ćemo te brojke i povećati, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Podaci CIK se podudaraju da našim podacima i zasnivaju se na zapisnicima sa glasačkih mjesta koji su potpisani. Mi smo se opredijelili da objavljujemo samo one zapisnike koji su popunjeni istakao je Dodik.

Kaže da je CIK naredio da se prvo broje glasovi za Parlamentarnu skupštinu BiH, a tek onda za predsjednika RS.

"Tako da su rezultati kasnili, a bilo je i nevažećih listića. Na kraju, to je bio trenutak kada smo proglasili pobjedu na izborima", istakao je Dodik.

Naglasio je da izbori nisu zabava, već obaveza.

"Mi nismo oni koji se šale. Održali smo 137 mitinga, preko 270.000 ljudi bilo je na njima. Naša kampanja je bila pozitivna, nije bila usmjerena na trač. S druge strane jedini program opozicije bila je mržnja prema Miloradu Dodiku. A izbori se ne dobijaju mržnjom, već ozbiljnim radom", poručio je Dodik.

Istakao je da je Banjaluka najveći grad, koji voli, ali kaže on, nije dovoljno pobijediti samo u Banjaluci da bi bili ukupni pobjednici izbora.

"Možda smo i mi sami krivi jer nismo dovoljno na pravi način predočili naš program", rekao je on i dodao da poštuje pravo građana na njihov izbor.

"Odmah nakon izbora se vidio raskol u opoziciji jer su samo pratili svoje kandidate. Ipak, Šarović je bio korektan nakon izbora i čestitao Cvijanovićevoj", kaže Dodik.

Smatra da je ovo velika pobjeda SNSD, i da je to dobro za Republiku Srpsku, i regionalno i globalno.

"Ta politika nas drži na geopolitičkoj karti svijeta, jer velike sile svakih šest mjeseci vode razgovore o BiH", poručio je on.

Naglasio je da je za Republiku Srpsku najvažnije mjesto predsjednika RS-a, uz uvažavanje svih ostalih funkcija. "Tako sam se ponašao i u Sarajevu. Član Predsjedništva BiH je kadar iz Republike Srpske, i to je samo jedna u nizu funkcija. BiH ne bira ni jedan svoj organ, svi ti organi se sastavljaju iz Republike Srpske i Federacije BiH. Isto tako i Savjet ministara. BiH ga ne bira", kaže Dodik. 

Mi zastupamo politiku Republike Srpske, kaže on, a ne BiH.

"Formiraćemo Vladu vrlo brzo, jer zajedno sa koalicionim partnerima imamo preko 60 odsto glasova. Razumijem vrijeme koje dolazi, i potrebno je da se okupimo svi", istakao je Dodik.

Poručio je da nije slabost SNSD ako želi jedinstvo, kako to opozicija tumači, jer evo, sada su pobjednici.

"U SDS ima veoma korektnih ljudi. Mi nemamo ništa protiv patriotskog SDS, ali imamo protiv onih koji su gledali samo svoje lično pozicioniranje", istakao je Dodik.

Dodik kaže da razumije vrijeme koje dolazi, i zbog toga kaže on, razumije i koliko nam je potrebno jedinstvo, kao i da  očekuje i od drugih da to razumiju.

"Najvažnije je da sačuvamo mir. U razgovoru sa određeni zemljama želimo da budemo dio energetske solidarnosti. Ako ste sa nekim državama, ponudićete im neki višak struje koji imamo, a oni će ponuditi nešto šta nama nedostaje. Riječ je o regionalnoj priči", istakao je on.

Dodao je da Republika Srpska vodi odgovornu politiku.

"Uvjeren sam da će samo one države, a RS tako doživljavam, koje imaju stabilnu političku vladu, prevladati ova teška vremena, i to mnogo lakše nego neki drugi", kaže Dodik, piše RTRS.

Vezane vijesti