Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Murphy uputio poruku građanima BiH uoči izbora

Michael Murphy, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini uputio je video poruku građanima Bosne i Hercegovine.

- Sutra imate važnu priliku da se čuje vaš glas o budućnosti koju želite za sebe, svoju djecu i unuke. Pozivam vas da izađete i glasate - poručio je Murphy i dodao:

- Možda ste ljuti zbog stanja u BiH. Izbori su prilika da pošaljete poruku vašim liderima kako se osjećate. Ako ne vjerujete da su vas izabrani zvaničnici dobro predstavljali prethodne četiri godine, onda ih nemojte izglasati, izaberite nekog drugog.

Navodi i kako se nezadovoljstvo kandidatskim listama dešava u svim demokratijama pa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Zapamtite, izbori nisu samo ono što političari govore vama već i kakve vi poruke šaljete političarima. Možda niste entuzijastični zbog kandidata. To se dešava u svakoj demokratiji, uključujući i SAD. Međutim, demokratija ne može preživjeti ako je ljudi aktivno ne štite. To podrazumijeva i glasanje, rekao je američki ambasador.

Murphy je još jednom pozvao građane da ispune svoju dužnost 2. oktobra te da izađu na izbore. Opći izbori u Bosni i Hercegovini zakazani su za sutra, a birališta se otvaraju u 7 sati.

Tomorrow, you have an important opportunity to make your voice heard about the future that you want for yourselves, for your children, and for your grandchildren. I urge you to get out and vote. USAmbBiH pic.twitter.com/CGkaNL8UE9

— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) October 1, 2022

(Vijesti.ba)