Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nakon žestoke borbe u finalu opet Bobanovo i Tasovčići/Klepci

Dvije borbene, zanimljive i nadasve uzbudljive bile su polufinalne utakmice Lige mjesnih zajednica Čapljine. Nije bilo petardi, ali na terenu Sportskog centra vodio se ljuti boj u kojem su umješniji bili prošlogodišnji finalisti Bobanovo Selo i Tasovčići/Klepci. Odigrane su uistinu zanimljive utakmice.

Dobre partije

Bez obzira na to što mislili pobjednici, da je bilo i drugačije, ne bi bilo nezasluženo jer su dobre partije pružili i poraženi polufinalisti. Naravno, to ne umanjuje trijumf pobjednika, nego potvrđuje kvalitetu polufinala u cjelini. U obje utakmice prikazan je zanimljiv nogomet pa je više od 1000 posjetitelja moglo uživati u nogometnim vještinama. Sve zajedno najavljuje žestoku finalnu večer u kojoj će se Bobanovo pokušati revanširati za prošlogodišnjih 0:2, Tasovčićima/Klepcima, dok će Dračevo/Sjekose i Bivolje Brdo u borbi za treće mjesto, imati prilike opravdati visoki plasman tih ekipa, odnosno mjesnih zajednica.

Osamnaesta večer lige mjesnih zajednica Čapljine počela je utakmicom za treće mjesto za igrače kadetskog uzrasta. Neočekivano uvjerljivo 5:1, poluvrijeme 3:0, Dračevo/Sjekose su nadigrale ekipu Grabovina. Pogotkom Vinka Vrnoge "dečkići s juga" poveli su s 1:0, a posao su praktički završili u prvom dijelu jer je Ante Prnjić pogodio za 2:0, a Marin Maslać za 3:0. U nastavku sve nade Grabovina zapečatio je Vrnoga svojim drugim golom da bi pod kraj utakmice Matej Njavro postigao počasni pogodak za Grabovine, dok je za konačnih 5:1 pogodio Adrian Gadžić. Uglavnom, Dračevo/Sjekose su s obzirom na rezultate iz prethodnih sezona, neočekivano treće u kadetskoj konkurenciji, a Grabovine četvrte.

Utješno polufinale kadeta bilo je uvod u dva žestoka polufinalna ogleda. Igrali su i ostali, ali prije svega u sastavu Bobanova treba izdvojiti vratara Dejana Tunjića - branio je doslovce sve, s distance i s metar-dva udaljenosti. Branio je kad je izgledalo nemoguće i na kraju uz pomoć suigrača uspio sačuvati na samom početku utakmice stečenu prednost od 1:0. Jedini strijelac bio je Branimir Puljić koji je na Ligi mjesnih zajednica Čapljine bljesnuo prije dvije sezone da bi tu kvalitetu potvrdio jedinim pogotkom na prvoj polufinalnoj utakmici. Valja izdvojiti da su veliku borbu vodili Ante Pažin, prvi strijelac Dračevljana i NK Višići te Zlatko Kojić, bivši kapetan GOŠK-a iz Gabele. S obzirom na to kako se Pažin nije upisao u listu strijelaca, Kojić je u tim bespoštednim dvobojima izišao kao konačni pobjednik.

Malo je nedostajalo da još jedan vratar - Josip Buntić iz Bivoljeg Brda - bude junak polufinala. Branio je doista sve što se moglo, međutim, kada je njegova obrana posustala pred stalnim presingom prvaka koji je na vodstvo Bivoljeg Brda od 1:0 u prvom dijelu odgovorio uvođenjem vratara - igrača od početka drugog dijela, pomoći nije bilo. Bivolje Brdo povelo je pogotkom Marija Buntića u sedmoj minuti, na 1:1 poravnao je Anto Galić u 27. minuti. Kada je Marcel Mace, najbolji strijelac Druge lige Federacije BiH, razantnim udarcem "bivole" ponovno doveo u vodstvo, izgledalo je da će se dogoditi iznenađenje.

Popustili pred kraj

Međutim u zadnjih 5-6 minuta pozornost igrača Bivoljeg Brda popustila je što neusporedivo uigraniji Tasovčići/Klepci koriste te pogodcima Nikole Arara 2:2, zatim Marka Rudana 3:2 i na koncu ponovno Nikole Arara stižu do pobjede od 4:2.

Rezultati 18. večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine, kadeti, utakmica za treće mjesto: Grabovine - Dračevo/Sjekose 1:5 (0:3); seniori polufinalne utakmice, Bobanovo Selo - Dračevo/Sjekose 1:0 (1:0), Tasovčići/Klepci - Bivolje Brdo 4:2 (0:1).

Veliko finale na rasporedu je u petak, 12. kolovoza, parovi, seniori - utakmica za treće mjesto: Dračevo/Sjekose - Bivolje Brdo (20.10); kadeti - finale, Trebižat - Počitelj/Hotanj (21.10); seniori - finale, Tasovčići/Klepci - Bobanovo Selo (22.10).•