Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NOVI DETALJI STRAVIČNOG UBISTVA U SARAJEVU: Dugogodišnje porodične svađe i sukobi bile motiv da sin zapali oca

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, 35-godišnji Eminić se u policiji branio šutnjom.

  • Hronika

  • Prije 20 min  Prije 6 min

  • 0

Jusmil Eminić (35) uhapšen je u subotu u 21.15 sati na području opštine Centar nakon što je 80-godišnjeg oca Jusufa polio benzinom i zapalio. Ova porodična tragedija desila se u subotu popodne u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Nazifa Hadžovića u sarajevskom naselju Buča Potok.

MUP Kantona Sarajevo je o ovoj tragediji obaviješten u subotu oko 15 sati. Nakon dolaska policije i ljekara Hitne pomoći, povrijeđenom starcu pružena je prva pomoć te je prevezen u KCUS na Odjel plastične hirurgije. Međutim, Jusuf Eminić je podlegao povredama, jer su mu opekotine zahvatile više od 70 posto tijela, a o ovom su ljekari obavijestili policiju jučer u 9.40 sati.

Jusmil Eminić se teretio za pokušaj ubistva, ali nakon što je njegov otac preminuo, on će biti osumnjičen za ubistvo. Iz policije Oslobođenje saznaje da su specijalci MUP-a u subotu navečer na području centra uočili Jasmilovo vozilo i ubrzo ga uhapsili.

Kako se doznaje, u vrijeme počinjenja krivičnog djela Jusmil nije bio drogiran ni pod uticajem narkotika. Prema nezvaničnim informacijama, motiv za ubistvo su dugogodišnje porodične svađe i sukobi oca i sina.

"Između njih dvojice navodno je i ranije bilo svađa i prepirki, zbog kojih je intervenisala policija", saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Navodno se i prije nastradali starac svađao i sa suprugom, majkom osumnjičenog.

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, 35-godišnji Eminić se u policiji branio šutnjom.

"Zatražio sam da se izvrši pregled osumnjičenog prije nego što bude predat Tužilaštvu, gdje će dati izjavu. Također ću zahtijevati da se uradi neuropsihijatrijsko vještačenje osumnjičenog", izjavio je Mehmedbašić.