Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SDP-ova ZASTUPNICA OTKRILA OSMORKINE KARTE: 'HDZ je kredibilniji partner za vlast od SDA!' (VIDEO)

"Pazite, mi smo ozbiljni ljudi, dakle ne bi bilo ulaska u ovu vrstu pregovora da nismo smatrali da će se rješenja na kraju naći i to rješenje apsolutno isključuje SDA."

  • Mini market

  • Prije 16 min  Prije 7 min

  • 0

Današnji gošća u programu Televizije Sarajevo bila je Jasna Duraković, zastupnica u Federalnom parlamentu BiH, gdje je govorila o konstituisanju novog saziva  Parlamenta FBiH, pregovorima SDP sa ostalim političkim partijama, ali i svom povratku u Federalni parlament BiH.

Kako kaže, postoje izvjesni problemi kada je u pitanju formiranje Doma naroda na nivou Federacije BiH, zbog nametnutih odluka Visokog predstavnika oko izmjene Izbornog zakona.

Kada je riječ o učešću SDA u procesu konstitucije federalnog Doma naroda, Duraković kaže:

"Pazite, mi smo ozbiljni ljudi, dakle ne bi bilo ulaska u ovu vrstu pregovora da nismo smatrali da će se rješenja na kraju naći i to rješenje apsolutno isključuje SDA."

Osim toga, Duraković naglašava kako SDA nije kredibilan niti odgovoran partner za saradnju.

"Jednostavno, svaka politička stranka koja je ulazila s njima u vlast, vidjeli smo šta se s tom strankom dešavalo, dovedena je maltene do ruba propasti, neke su se možda čak i ugasile", kazala je Duraković.

Kako kaže, nije presretna ni zbog učešća HDZ-a, ali on je nezaobilazan faktor.

"HDZ je nezaobilazan faktor na nivou Federacije i daleko ozbiljniji, kredibilniji i odgovorniji partner za formiranje eventualne vlasti na nivou Federacije", zaključila je zastupnica u Federalnom parlamentu BiH.