Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SULJAGIĆ I BURSAĆ ŠOKIRANI PISANJEM SRĐANA PUHALA: 'Pa ovo je u rangu Dritanove - 'Genocid je počinjen nad ljudima, a ne Bošnjacima'!'

"Svima im znam duplo dno. Eto vam sad Puhalo. Zagrlite se s njim", poručio je Suljagić putem Twittera. 

  • Mini market

  • Prije 16 min  Prije 3 min

  • 1

Psiholog i politički analitičar Srđan Puhalo objavio je na svom blogu tekst pod naslovom "Hrestomatija o nepostojećem genocidu" u kojem je kritikovao naziv i poruku nedavno objavljenog dokumenta za edukaciju pod naslovom "Bosanski genocid, hrestomatija".

Puhalo je kao problem navedenog djela istakao da "bosanski genocid ne postoji" već samo "genocid u Srebrenici", te da mu je namjera da "na osnovu presuda sudova pokaže da genocida u Bosni i Hercegovini nije bilo".

Ovaj tekst je izazvao žestoku reakciju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emira Suljagića i jednog od protagonista projekta.

"Svima im znam duplo dno. Eto vam sad Puhalo. Zagrlite se s njim", poručio je Suljagić putem Twittera.   Na Suljagićeve riječi nadovezao se i poznati banjalučki novinar Dragan Bursać koji također nije štedio Puhala.  "Zastrašujuće!  'Problem je što bosanski genocid ne postoji, postoji samo genocid u Srebrenici', kaže Puhalo.  Pa ovo je u rangu Dritanove: 'Genocid je počinjen nad ljudima, a ne Bošnjacima.'  Doduše iz iste su kancelarije izašli!", poručio je Bursać.