Bosnia and Herzegovina
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

ŽELJKO KOMŠIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA POLJSKOM PREDSJEDNIKU: 'Nadam se da ćete iznaći snage da se izborite s bolom'

Komšić je telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan, što je prouzrokovalo smrt 12 putnika.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi, kao i porodicama poginulih u današnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno.

"Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite s bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, vama i svim građanima Poljske, uime građana Bosne i Hercegovine i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće. Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica", napisao je Komšić u telegramu saučešća.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a Dragan Čović te predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović (SDA) su ranije danas uputili telegrame saučešća.

Strahuje se da navedeni broj poginulih nije konačan, jer postoji mogućnost da se neki od preminulih još nalaze ispod autobusa i s obzirom na zdravstveno stanje pojedinih povrijeđenih. Premijer Poljske je izrazio saučešće porodicama poginulih te je istakao da poljske vlasti sarađuju s hrvatskim vlastima na pomaganju povrijeđenima.

Vezane vijesti