Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Biden va participa la summiturile G7 și NATO la sfârșitul lunii iunie. Oficialii vor discuta despre războiul din Ucraina și crizele alimentară și energetică

Președintele SUA, Joe Biden, se va deplasa în Germania pentru un summit G7 și ulterior în Spania pentru un summit NATO la sfârșitul lunii iunie, a declarat miercuri, 8 iunie, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, transmite Reuters.

Biden va participa la summitul G7 de la Schloss Elmau, în sudul Germaniei, pe 25 iunie, unde liderii vor discuta despre războiul din Ucraina și despre crizele alimentară și energetică pe care acesta le-a declanșat.

La reuniunea NATO de la Madrid din 28 iunie, se așteaptă ca aliații să se concentreze asupra „transformării NATO în următorul deceniu”, potrivit lui Karine Jean-Pierre.

G7 reprezintă un forum internațional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Miercuri, 8 iunie, administrația președintelui american Joe Biden a emis noi restricții de investiții care le interzic americanilor să cumpere acțiuni și obligațiuni rusești. Interdicția este cea mai recentă măsură luată de oficialii americani pentru a intensifica presiunea financiară asupra Rusiei ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, scrie CNN.

Astfel, investitorilor americani le este interzis să cumpere „atât titluri de creanță și acțiuni noi, cât și existente, emise de o entitate din Federația Rusă”. Americanii vor avea în continuare voie să vândă acțiuni și obligațiuni rusești, deși numai către o „persoană din afara SUA”.

Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.