Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

CMC nu a luat încă o decizie privind scumpirea călătoriilor cu autobuzul și troleibuzul

Consilierii municipali nu au adoptat, în ședința din 9 iunie, inițiativa privind scumpirea biletelor pentru călătoriile cu autobuzul și troleibuzul, în Chișinău, pînă la 6 lei.

Asta cu toate că la întrunire a participat și primarul Ion Ceban, care a adus argumente în favoarea inițiativei, a spus că și-o asumă din punct de vedere politic și a subliniat că dacă tariful nu va fi majorat, întreprinderile municipale de transport public vor falimenta.

La finalul ședinței, a fost supusă la vot propunerea privind adoptarea noii metodologii de calcul a tarifului, însă aceasta nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi adoptată, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Primarul Ion Ceban a ținut un discurs în fața consilierilor municipali, în care a explicat de ce este necesară scumpirea biletelor pentru autobuz și troleibuz.

De asemenea, edilul susține că tariful de 6 lei pentru călătoriile cu autobuzul și troleibuzul „nu rezolvă problema”.


Consilierul Partidului „ȘOR” Serghei Burgudji l-a întrebat pe Ceban de ce și călătoriile cu transportul electric trebuie să coste 6 lei, la fel ca cele cu autobuzul.

„6 lei nu este tariful final. În cazul în care procurați un abonament pentru 6 luni, prețul la două călătorii pe zi devine prețul mediu între autobuz și troleibuz – 2,7 lei. Dacă faceți 6 călătorii, ajungeți la prețul de sub 2 lei. Cu același abonament puteți călători de la Vadul lui Vodă la Sîngera”, a răspuns Ceban.

De tarife preferențiale la abonamente se vor bucura elevii, studenții, angajații sistemului de învățămînt, precum și copiii din familii monoparentale și cei din familii cu mulți copii. Gratis vor călătorii 200 de mii de pensionari, 40 de mii de elevi ai claselor I-IV.

La final, consilierii municipali au suspus la vot inițiativa privind modificarea metodologiei de calcul a tarifelor, însă propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.