Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Locuitorii din nordul ţării ar putea plăti mai mult pentru lumină. Solicitarea făcută de FEE NORD către ANRE

Locuitorii din nordul ţării ar putea plăti mai mult pentru energia electrică. FEE NORD i-a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului cu 42 de bani pentru un kilowatt oră. Adică de la 2 lei şi 51 de bani, cât achită din 1 aprilie consumatorii din nordul ţării, la 2 lei şi 93 de bani.

Marţi, şi Premier Energy a cerut o majorare cu 24 la sută a tarifului. Dacă ANRE va accepta solicitarea, atunci tariful pentru consumatorii deserviţi de Premier Energy va creşte de la 2 lei şi 17 bani pentru un kilowatt-oră la 2 lei şi 71 de bani. Ambele solicitări ale furnizorilor urmează să fie examinate de ANRE miercuri, 8 iunie.

Dacă vor fi aprobate, noile tarife vor fi aplicate retroactiv, adică din data de 1 iunie. FEE Nord şi Premier Energy şi-au argumentat solicitarea prin creşterea preţului de achiziţionarea a energiei electrice. Aceştia mai invocă şi deprecierea leului în raport cu dolarul american, dar şi faptul că nu-şi mai pot onora obligaţiile financiare faţă de producătorii de energie electrică.