Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

O nouă amenințare a rușilor: Lavrov avertizează Occidentul că dacă furnizează Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, rezultând pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a avertizat Occidentul că, dacă va furniza Kievului rachete cu rază lungă de acţiune, Moscova va împinge forţele ucrainene mai departe de graniţele Rusiei, ceea ce ar duce la pierderi teritoriale semnificative pentru Ucraina, relatează The Associated Press.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat într-o conferinţă de presă, luni, că ”cu cât gama de arme furnizate (n.r. Ucrainei) este mai largă, cu atât mai mult vom respinge linia de unde neonaziştii ar putea ameninţa Federaţia Rusă”.

Statele Unite şi Marea Britanie au anunţat că vor furniza Ucrainei mai multe lansatoare de rachete capabile să lovească ţinte la o distanţă de până la 80 de kilometri, scrie news.ro.

Sistemele sunt capabile să lanseze rachete cu rază lungă de acţiune care pot lovi zone de până la 300 de kilometri distanţă, dar Washingtonul a spus că nu vor furniza rachetele.

Întrebat cum ar răspunde Moscova dacă SUA şi aliaţii săi se răzgândesc şi vor furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, preşedintele rus Vladimir Putin a spus duminică, în declaraţii televizate, că Moscova ”va trage concluziile adecvate şi va folosi mijloacele proprii de atac, de care dispune din plin, cu scopul de a viza facilităţile pe care nu le-a vizat încă”.