Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Prețurile la petrol au continuat să crească

Prețurile petrolului au crescut marți, 7 iunie, pe fondul unei reveniri așteptate a cererii în China, pe măsură ce cea de-a doua ca mărime economie a lumii atenuează restricțiile stricte impuse în legătură cu COVID-19. Petrolul crește din cauza îndoielilor că obiectivele de producție mai ridicate ale producătorilor OPEC+ vor diminua oferta restrînsă, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,6%, pînă la 120,27 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul american WTI au crescut cu 0,7%, pînă la 119,33 dolari pe baril. Luni, indicele de referință a atins un maxim de trei luni de 120,99 USD.

Beijingul și centrul comercial din Shanghai au revenit la normal în ultimele zile, după un blocaj de două luni menit să stăpînească focarele de tulpină Omicron. Luni, interdicțiile de circulație au fost ridicate în majoritatea părților din Beijing, iar restaurantele au fost redeschise.

„Putem observa o creștere a cererii de combustibil pe măsură ce mașinile revin pe drumurile din marile orașe și porturile revin treptat la normal în China”, a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol, a majorat prețul oficial de vînzare (OSP) din iulie al petrolului său emblematic arab ușor din Asia cu 2,10 dolari din iunie pînă la o primă de 6,50 dolari față de Oman și Dubai, chiar sub vîrful istoric înregistrat în mai, cînd prețurile au atins apogeul din cauza temerilor de întrerupere a aprovizionării din Rusia.


Săptămîna trecută, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi (OPEC+) au decis să mărească producția în iulie și august cu 648 de mii de barili pe zi, adică cu 50% mai mult decît era planificat anterior.

Ținta sporită a fost extinsă asupra tuturor membrilor OPEC+. Cu toate acestea, mulți participanți nu au posibilitatea de a crește producția, inclusiv Rusia, care se află sub sancțiuni occidentale.

„În timp ce noile ținte lunare mai mari continuă să fie determinate de contribuțiile proporționale ale tuturor participanților (inclusiv Rusia), este nerealist să ne așteptăm la o creștere apropiată de valoarea de referință”, a declarat Stephen Innes, managing partner al SPI Asset Management.

După cum s-a anunțat anterior, prețul petrolului a crescut pe 6 iunie: petrolul Brent a crescut peste 120 de dolari pe baril. Acest lucru vine după ce Arabia Saudită a majorat prețul petrolului său în iulie, semnalînd o lipsă de aprovizionare..