Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Spirite ÎNCINSE în rândul opoziției. Socialiștii susțin că Partidul „ȘOR” ca ar pune la cale fraudarea alegerilor locale noi dintr-o localitate din raionul Soroca

Partidul „ȘOR” este acuzat de socialiști de fraudarea turului II al alegerilor locale noi din satul Zastânca, raionul Soroca. Deputata socialistă Alla Pilipețcaia a solicitat Comisiei Electorale Centrale să întreprindă mai multe acțiuni în vederea neadmiterii fentării rezultatelor alegerilor de către reprezentanții partidului lui Ilan Șor, în cadrul scrutinului ce va avea loc la data de 12 iunie.

Potrivit Allei Pilipețcaia, în perioada 1-2 iunie curent, în satul Zastânca a staționat un microbuz cu circa 20 de persoane, care nu domiciliază în localitate. Aceștia s-au adresat secretarului consiliului local în vederea înregistrării la domiciliu în localitatea respectivă, pentru a obține dreptul de vot pentru turul II.

„Din discuțiile pe care le purtau membrii grupului respectiv, aceștia aparțin sau sunt adepții formațiunii politice „ȘOR”. Or, anume candidatul Partidul „ȘOR”, Serghei Purici, este contracandidatul Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor”, Valeriu Covalciuc, fapt care denotă interesul sporit al Partidului „ȘOR” în obținerea unui număr extins de alegători și respectiv de voturi în turul II”, se arată în scrisoare Allei Pilipețcaia.

Sursa citată consideră că există riscuri mari pentru „fentarea rezultatelor alegerilor”.

Amintim că în primul tur al alegerilor locale noi din Zastânca reprezentantul BeCS, Valeriu Covalciuc, a obținut 325 de voturi sau 40,88 la sută, iar Serghei Purici de la Partidul „ȘOR” – 163 de voturi sau 20,50 la sută din voturi.