Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Turcia consideră Suedia și Finlanda drept o amenințare la adresa NATO

Turcia nu poate trata pozitiv cererile de aderare la NATO, din partea țărilor care nu doresc să adopte o poziție clară în lupta împotriva organizațiilor teroriste.

Aceasta este opinia șefului Departamentului de comunicații al Administrației Prezidențiale din Turcia, Fahrettin Altun, relatează Noi.md cu referire la RIA Novosti.

"O astfel de poziție este, de asemenea, o amenințare pentru viitorul Alianței Nord-Atlantice", a declarat un oficial al administrației, referindu-se la Suedia și Finlanda.

El a adăugat că recentele procese geopolitice au demonstrat valoarea Turciei ca aliat NATO. Potrivit lui, evenimentele din Ucraina și procesele ulterioare au arătat că blocul NATO se implică foarte repede în confruntarea geopolitică.

"Există noi îngrijorări cu privire la securitatea în cadrul NATO", a concluzionat el.


Anterior, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că poziția țării cu privire la extinderea NATO și aderarea Suediei și Finlandei la Alianță nu se va schimba fără a îndeplini cerințele Ankarei. Potrivit acestuia, pentru aderarea la blocul Nord-Atlantic, țările trebuie să înceteze să sprijine terorismul, să ridice sancțiunile împotriva Turciei și să dea dovadă de solidaritate de aliați.