Moldova
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vocea Poporului: Dau sau nu moldovenii bani cerșetorilor?

În capitala R. Moldova, practic la fiecare colț de stradă vedem cerșetori care cer mila trecătorilor. Unii moldovenii, generoși de fire, dau și ultimul leu din buzunar, pentru a-i ajuta pe cei mai triști pe noi, pe cînd alții spun că nici ei nu o duc mai bine, așa că trec cu vederea oamenii care stau mîna întinsă.

Întrebați de echipa Noi.md dacă le este milă de cei care cerșesc în stradă, unii moldoveni spun că dau tot ce au ca să-i ajute, pentru că într-o bună zi și ei se pot trezi fără casă și masă.

„Desigur că ofer bani cerșetorilor cînd am, chiar dacă primesc o pensie mică. De ce să nu-i dau? Poate omul nu are bani de o pîine, așa cum eu am”, spune o femeie întîlnită în stradă.

{{483532}}„Mie mi-e milă de bătrînelele care vînd pătrunjel în stradă și eu lor le las bani, dar celorlalți care se simt bine, eu nu le dau”, a opinat un trecător.

Alții însă spun că ar vrea să ajute, dar nu sînt sigure că persoanele care stau cu mîna întinsă au cu adevărat nevoie de ajutor și nu sînt impostori.


„Foarte rar dau. Acum sînt mulți oameni care se prefac și nu vor să lucreze. Unei băbuțe sau unui moșnegel dau bani”, spune un tînăr.

„Noi toți acum avem probleme financiare. Eu nu dau bani cerșetorilor, pentru că nici mie nu-mi ajung”, relatează un bărbat.

De menționat că, cerșetorii care simulează dizabilități riscă amenzi de pînă la 1500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.