logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

25 godina i milijarde eura za vožnju koridorom

Nekoliko graditeljskih ofanziva otpočinjano je na koridoru 10 u protekle dve decenije, koliko se gradi ovaj putni pravac, među građanima poznatiji kao Skadar na Bojani.

Sve što je juče rečeno o benefitima okončanja radova čula je javnost Srbije 1997, 2000, 2004. pa i 2008. godine. Sve su to godine kada je uz svečanosti, grandiozna obećanja i nerealne najave završetka radova i sve to pred nekakve izbore započinjana gradnja koridora 10. Nema te vlasti u poslednje tri decenije koja nije obećavala kule i gradove zahvaljujući ovom putnom pravcu da bi se potom međusobno optužilavali za pronevere stotina miliona evra, sumnjive ugovore sa još sumnjivijim firmama, probijanje rokova i plaćanje penala međunarodnim finansijerima koji su davali kredite, a vlast nije uspevala da ih koristi na vreme i po dogovorenim uslovima.

Megalomanske izjave

Elem, juče je još jednom u nizu, svečanošću obeležen kraj radova na koridoru 10. U pitanju je deonica istočnog kraka 10 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara, čime je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka koridora 10 od Dimitrovgrada do Niša.

Razume se, na otvaranju je čitav državni vrh Srbije i Bugarske, a sve uz prisustvo Milorada Dodika, člana Predsedništva BiH.

Izjave koje daju političari su u skladu sa trenutkom - megalomanske i poprilično groteskne.

Tako će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, želeći da istakne značaj izgradnje autoputa, reći da je sigurnost putnika bitna te da je “više ljudi poginulo u Sićevačkoj klisuri, nego u nekom manjem ratu devedesetih”.

image

Posljednja u nizu svečanosti na izgradnji koridora 10 / ANADOLIJA

- Ostavljamo prašnjavu prošlost zarad blistave budućnosti, poetičan je predsednik, a u stopu ga prati, bar kad je metafora u pitanju, Borko Borisov, premijer Bugarske, rekavši da je kao nekada Berlinski, juče pao zid između Srbije i Bugarske.

- Bugarska industrija će koristiti taj autoput u celosti, kaže još Borisov.

Inače, izgradnja istočnog kraka koridora 10, koji povezuje Nišavski i Pirotski okrug sa oko 450.000 ljudi, počela je 2012. godine, a koštala je oko 476 miliona evra.

O tome koja je vlast izgradila više, a koja manje kilometara, godinama se vode polemike među bivšim i sadašnjim političarima koji i juče ulaze u klinč razmenjujući optužbe o perju. Tuđem, razume se.

Naime, bivši predsednik Srbije Boris Tadić će reći da je “problem sa prisvajanjem rezultata tuđeg rada što obmanuti građani glasaju na osnovu lažnih uspeha za vlast koja nema rezultate”.

Tadić traži svoje perje

“Vučić zapravo sedam godina ostvaruje prednost upravo ovakvim načinom krađe pre izbora. I dok su politički naivni usmereni na sprečavanje izborne, sve vreme se dešava predizborna krađa. Dokaz za to je poređenje broja građana koji će i danas putem medija biti u prilici da čuju propagandističko saopštenje Zorane Mihajlović i titoistički samohvalospev Aleksandra Vučića sa brojem građana koji će moći da čuju da je zapravo u vreme našeg preuzimanja vlasti 2008. na celoj trasi koridora 10 nedostajalo 320 kilometara autoputa i da smo mi u našem mandatu od toga završili 170, a ova vlast 150 kilometara”, navodi Tadić u saopštenju, a slične izjave čuju se i sa adresa nekih bivših Tadićevih stranačkih kolega, onih koji su zajedno s njim delili vlast posle 2000. godine.

Koliko je na kraju Srbiju koštala izgradnja koridora 10, teško je reći. Prema podacima Koridora Srbije, procenjena vrednost celog koridora iznosila je 1,9 milijardi evra. Država je 2008. ugovorila kredite za oba kraka u iznosu od 1,1 milijarde evra sa Svetskom bankom, EIB-om i EBRD-om. Međutim, izvođači radova su podnosili odštetne zahteve za dodatna plaćanja jer je vrednost radova prevazilazila projektovanu i ugovorenu cenu.

Themes
ICO