Bosnia and Herzegovina

ALARMI OSTALI AKTIVIRANI: U Zvorniku 83 osobe zaražene koronom

"Na području Zvornika u posljednja 24 časa na virus korona pozitivna su još četiri lica, a ukupno su zaražene 83 osobe", izjavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Stevanović je na konferenciji za novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je, imajući u vidu ove podatke, epidemiološka situacija na području grada alarmantna.

"Ako želimo da sačuvamo otvorene granice na Drini, živote naših ljudi, radna mjesta, funkcionisanje uopšte na ovim prostorima, moramo se ponašati odgovornije", naglasio je Stevanović.

Prema njegovim riječima, odlasci širom regiona na razne skupove, prijeme, priredbe, u razne klubove te, nakon neodgovornog ponašanja, povratak u svoju sredinu, donosi ove rezultate - 83 pozitivne osobe na koronavirus.

"U ozbiljnom smo problemu, skoro su popunjeni kapaciteti kovid-odjeljenja u Opštoj bolnici Zvornik. Može se desiti da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da nećemo imati gdje da smjestimo one kojima bude potrebno bolničko liječenje", upozorio je gradonačelnik Zvornika.

On je naglasio da će inspekcijski organi Gradske uprave, piše Srna, od danas krenuti na teren, obilazit će sve lokale, ustanove u kojima boravi više ljudi u zatvorenom prostoru te kontrolisati obavezno nošenje maski, mjerenje temperature na ulasku u objekte, kao i druge mjere koje su na snazi.

Stevanović je najavio da će, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biti ponovo otvoren karantin u fiskulturnoj sali osnovne škole u Karakaju za pacijente koji su pozitivni na koronavirus, a nemaju uslove za kućnu izolaciju.

Football news:

Safonov is the best player of Krasnodar in the 2019/20 season
Depay before Juve: If Lyon makes it to 1/4, it will be a serious bid
Adebayor on the city-real match: Madrid would be the favorite with Ronaldo in the line-up. This is a goalscoring machine
Lovren will make his debut for Zenit in the match against Loko, Lunev will not play due to injury
Real buy players if we sell Bale (ESPN)
Novikov on the composition of Dynamo: the Management is ready to go to strengthen
Pedro will miss a month after shoulder surgery