Bosnia and Herzegovina

Albanska manekenka vozaču iz Srbije puštala albanske pjesme

Albanska manekenka Lorena Haliti pohvalila se na svom nalogu na Twitteru kako u toku vožnje Uberom srpskom vozaču pušta albanske pjesme.

On se naknadno njenim poslodavcima požalio na direktnu provokaciju manekenke, objašnjavajući da to nije bilo u redu sa njene strane, jer je on profesionalno i korektno obavljao svoj posao, dok je ona po imenu i prezimenu prepoznala da je riječ o Srbinu.

Kako je naveo u žalbi, ona je nakon toga obajvila na društvenoj mreži Twitter kako je "upravo srpskom vozaču puštala albansku muziku", i dodala smajli.

On je takođe u mejlu žalbe naveo da je odnos Albanije i Srbije još veoma osjetljiva tema, te da je u ratu izgubio oca i da je siguran da bi u suprotnoj situaciji, kako kaže, da je on njoj puštao srpske pjesme, ona još brže uputila žalbu kompaniji Uber.

"Zamislite svijet gdje Nijemac pušta nacističku muziku, jevrejskom vozaču? Ili gdje osoba iz Turske pušta tursku muziku vozaču iz Jermenije", napisao je između ostalog.

Kada je stvar počela da se širi i kada joj je Uber ugasio nalog na njihovoj platformi, ona je obrisala tvit u kojem se hvalila svojim postupkom i tvrdila kako "Uber podržava ksenofobiju i etničku diskriminaciju", pa su je zato zabranili.

"Neću više da ćutim. Vaš srpski vozač podnio je žalbu mom poslodavcu zato što sam slušala albansku muziku u toku vožnje. Nastavili ste da podržavate ksenofobiju i etničku diskriminaciju zabranjujući me bez ikakave istrage. Ovo je odvratno i nepodnošljivo", napisala je ona.

Kao i na objave Due Lipe i na ovim tvitovima blo je dosta komentara:

"Zaslužila si", "Kosovo je Srbija", "Ostavi se mreža", "U tvom obrisanom tvitu se jasno vidi da ti je bila namjera da provociraš vozača", "Bravo za Uber", "Ućuti, nisi u pravu", bili su samo neki od komentara na Loreninim objavama.

Podsjećamo, još se nije slegla prašina nakon što je pjevačica Dua Lipa na društvenim mrežama objavila fotogarfiju "velike Albanije" tražeći od Applea da se Kosovo nađe na njihovoj mapi, a zatim gostujući u jednoj emisiji preporučila voditelju da proba albanski specijalitet - ajvar.

(B92)

Football news:

Suarez leaving Barcelona for Atletico Madrid. Luiz was called by Simeone, their Union should be 🔥
Barcelona announced Suarez's move to Atletico
Barcelona will receive 2 million euros for the transfer of Suarez in the seasons when Atletico reaches the 1/4 finals of the Champions League
Chelsea's newcomers came off in the League Cup: Havertz scored a hat-trick (the first of his career), Chilwell an assist, Silva played an hour
Manchester United will lose 139.39 million pounds if the Premier League season is held without spectators - the most in the League
Ruediger - Barcelona's priority transfer target
Arsenal have won 6 matches in a row