logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Albanski mediji nastavlju psihološki rat protiv Srba na KiM

KOSOVSKA MITROVICA - Albanski mediji nastavljaju psihološki rat protiv srpskog naroda na sjeveru Kosova i Metohije sa ciljem zastrašivanja i pripreme novih nasilnih akcija protiv slobodomislećih i uglednih građana, saopštila je danas Srpska lista.

Podsjećaju da je slična medijska kampanja u albanskim medijima prethodila pogromu koji je sproveden nad Srbima 17. marta 2004. godine u kome su stradale desetine srpskih sela i zaseoka, srpske svetinje i koji je definitivno uništio mogućnost povratka raseljenih Srba, kao prilikom nedavnih dešavanja i jednostranih nasilnih akcija Prištine na sjeveru.

"Crtanje mete na čelo uglednih građana i njihovih porodica i objavljivanje fotografija njihovih porodičnih kuća koje su nastale kršenjem zakona koji garantuje pravo na privatnost građana, albanski mediji, a pre svih javni servis Prištine, kreirali su listu za odstrel i javni poziv na linč", navodi se u saopštenju.

Istovremeno ovaj javni servis, ukazuje se, koji svojim novcem plaćaju i Srbi sa KiM, nijednom do sada nije objavio priču o zločinima protiv srpskog naroda, ali ni o terorizmu koji narasta na Kosovu i Metohiji, a o čemu svi zapadni mediji pišu godinama. 

Očigledno su, ističe se, urednici ovaj naručeni tekst objavili kršeći sve norme i pravila struke, ali je mnogo opasnije to što su na ovakve tekstove prećutali OEBS i ostale međunarodne organizacije koje su u obavezi da vrše monitoring rada medija.

Srpska lista je pozvale građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije.  "Svako živo biće, pa i Srbi na Kosovu i Metohiji, imaju pravo da žive u slobodi i miru. Našu slobodu i mir su u obavezi da štite KFOR i ostale međunarodne organizacije, a ukoliko to ne budu želeli pozivamo našu državu da u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića zaštiti srpski narod na Kosmetu", navodi se. 

Očigledno je, kažu, da se usijanim glavama u Prištini nije svidjelo uspostavljanje novog nivoa poštovanja i saradnje naše zemlje i Republike Francuske pa pokušavaju da jednostranim potezima stvore novu realnost na Kosmetu.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO