Bosnia and Herzegovina

Američki raketni bacač zakazao čim su ga Ukrajinci kupili

Američki antitenkovski raketni bacač "džavelin" zakazao je tokom vojnih vježbi u Ukrajini kojima je prisustvovao i predsjednik te zemlje Vladimir Zelenski.

Američko oružje nije se dobro pokazalo usred njegove isporuke Ukrajini, budući da je jedan kontigent stigao u junu, a sljedeći se očekuje 2021.

Usred velike medijske pompe o isporuci "džavelina" Ukrajini, američko oružje se pokazalo u skladu sa čuvenom rečenicom iz crtanog filma "Čemu ovo služi, a uz to i ne radi".

Komandant Sjeverne komande Ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni potvrdio je incident lokalnim medijima, prenosi RT.

"Džavelin nije radio. Raketa nije izletjela iz njega. Možda je u pitanju greška operatora, a možda nešto drugo. Moramo to da odgonetnemo", rekao je Zalužni.

Incident se dogodio na vježbi održanoj u Mikolajevskom regionu u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ljudi.

Ova vježba je na zvaničnom sajtu predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog opisana kao "prva vježba koja se sprovodi u skladu sa standardima NATO otkako je Ukrajina dobila status partera unaprijeđenih mogućnosti u tom paktu".

(Sputnjik)

Football news:

Manchester City are considering Pochettino and Nagelsmann should Pep leave
Solskjaer still wants Manchester United to buy Holland
The reforms of Manchester United and Liverpool are reminiscent of the history of the Premier League. Then the tops got tired of social justice and wanted freedom
Thomas Muller: Bayern are confident, we are in good shape
Anton Miranchuk about the match with Bayern: we Go out to win and set the highest goals
Frankie de Jong: life in Barcelona is so pleasant that it may seem as if you are on vacation for a whole year
Donnarumma, Hauge and three members of the Milan team were infected with the coronavirus