logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Arkanov ubica uživa u raskošnom životu u luksuznom južnoafričkom zatvoru, izbjegava izručenje Srbiji, a razlog je nevjerovatan...

Da i u zatvoru može biti ljepše nego na godišnjem pokazuje slučaj Dobrosava Gabrića, bivšeg policajca osumnjičenog da je pucao u Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. Gavriću je u zatvoru odlično, između ostaloga i zato jer je zaštićen od svih onih koji žele osvetiti Arkana. Osim svoje ćelije, u zatvoru smije koristiti bar, teretanu, knjižnicu i igraonicu.

Međutim, njegov lagodan život mogao bi se promijeniti jer Srbija traži njegovo izručenje, a u Južnoafričkoj mu je Republici, gdje je zatvoren zbog šverca droge, uskraćen azil. U zatvoru je od 2011. nakon ubistva Cyrila Beekae, jednog od glavnih šefova južnoafričkog podzemlja u čijoj je organizaciji djelovao kao tjelohranitelj. Gavrić već sedam godina čeka odluku južnoafričke vlade o dobivanju statusa izbjeglice jer se boji izručenja Srbiji gdje će ga, tvrdi, ubiti Arkanovi osvetnici, pišu srpski mediji.

Trenutno se nalazi u zatvoru Helderstoorm u blizini Cape Towna koji slovi za jedan od elitnijih u zemlji, a istovremeno i najčuvanijih. Vjerojatno zbog činjenice da surađuje s južnoafričkim vlastima u borbi protiv organiziranog kriminala, uživa u povlaštenom statusu i luksuzu. Smješten je u kućici na brdu pa uživa u klimi nalik mediteranskoj.

U Južnoafričkoj Republici je, kao i mnogi balkanski kriminalci, živio pod lažnim identitetom. U Srbiji je kao policajac radio sve do 2006. kada je pobjegao u Južnoafričku Republiku gdje je zahvaljujući mafiji dobio lažne papire na ime Saša Kovačević. Uspješno se skrivao punih pet godina. prvo je dobio turističku vizu, a potom i poslovnu na ime supruge. U Johannesburgu je otvorio restoran, a potom i poduzeće koje se bavilo uvozom i izvozom. Surađivao je i s mafijaškim bosom Cyrilom Beekom, a otkriven je nakon njegova ubistva 2011. Nedugo nakon atentata uhićen je zbog posjedovanja narkotika i tad je njegov identitet otkriven.

Srpsko pravosuđe već godinama zahtijeva njegovo izručenje, no on ga još uvijek uspješno izbjegava. Osim Arkana u trostrukom ubojstvu u foajeu hotela 'Interkontinental' stradali su Milenko Mandić i Dragan Garić, a osim Gavrića na 30 godina osuđeni su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki. Potonji je likvidiran 25. travnja u Johannesburgu dok je na semaforu čekao da se upali zeleno svjetlo, prenosi 100posto.hr.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO