logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Avion British Airwaysa sletio u pogrešan grad

Kako objašnjava CNN, do greške je došlo zbog netačno podnijetog plana leta, koji je naveo pilota i članove posade da pomisle da treba da polete za Edinburgh.

Putnici su primjetili da je došlo do greške tek kada je avion sletio i kada su dobili poruku “dobrodošli u Edinburgh”, dodaje BBC.

Avion je kasnije odletio za Düsseldorf , a iz British Aiwaysa navode da sarađuju sa kompanijom WDL Aviation kako bi otkrili zašto je podnijet pogrešan plan letenja.

WDL Aviation je upravljala tim letom preko sporazuma o leasingu.

WDL Aviation pretpostavlja da je do greške došlo zbog aviona koji je dan ranije letio od Londona do Edinburgha i nazad, odnosno da je neko u WDL Aviation ponovio isti plan letenja za naredni dan.

U saopštenju WDL Aviation navodi se da se kompanija izvinila putnicima zbog incidenta i ističe da bezbjednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Sophy Cuk (24), koja svake nedjelje putuje od Londona do Düsseldorf  zbog posla, rekla je da su svi pomislili da se pilot šali, kada je rekao da avion slijeće u Edinburgh.

Ona je dodala da je pilot kasnije pitao putnike da podignu ruke ako žele da idu za Düsseldorf .

Svi su podigli ruke, dodala je Cuk.

“Pilot je rekao da ne zna kako se to dogodilo. On je rekao da se to nikada ranije nije desilo i da posada pokušava da uradi šta može”, dodala je Cuk.

(Bportal / Vijesti.ba /NN)

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO