logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

BILL GATES, OTAC WINDOWSA SE NE MIRI SA USPJEHOM ANDROIDA: Za sve je krivo Ministarstvo pravosuđa SAD i njihova...

Bill Gates je podijelio svoje viđenje pada Windows Mobile platforme i totalne dominacije Androida.

Kao glavni razlog za propast Windows Mobilea, Gates vidi antitrast istragu Ministarstva pravosuđa SAD.

"Da nije bilo ove istrage, bili smo toliko blizu. Ja sam bio potpuno ometen. Zeznuo sam sve jer sam bio totalno van fokusa. Nema sumnje da je ta tužba bila loša za Microsoft i sigurno bismo bili fokusiraniji na stvaranju operativnog sistema za telefone", i ljudi bi danas možda koristili Windows Mobile, a ne Android, izjavio je.

Prelazak sa Windows Mobilea na Windows Phone imao je nekoliko problema koji su otvorili put za Android i koji je to iskoristio.

U ranim danima Androida, uspjeh određenih uređaja pomogao mu je da se nametne, ali Gates tvrdi da su stvari mogle da se odigraju drugačije.

"Zakasnili smo samo 3 mjeseca sa predstavljanjem Motorola uređaja sa Windows mobilnim operativnim sistemom. Motorola je htjela da koristi naš operativni sistem, ali smo zakasnili i Android je pobijedio", dodao je.

Doduše, nemoguće je reći šta bi se zaista desilo da su se pojavili Motorola telefoni sa Windows Mobile operativnim sistemom umjesto sa Androidom.

Takođe, Gates je dao vrlo uprošćeno viđenje jer je sigurno veliki broj faktora uticao na propast Windows Mobilea.

Gejts nije spomenuo koji Motorola uređaji su u pitanju, ali u to vrijeme Droid linija je ostvarivala veliki uspjeh.

Themes
ICO