Bosnia and Herzegovina

Davor: "Nije ovo vaša privatna država"!

Sutra je anketni odbor, a Davor je poručio da očekuje da slučaj bude proglašen ubistvom.

''Očekujem izmjenu zakona i da svi koji obavljaju funkcije imaju odgovornost. Nije ovo vaša privatna država, možda je bila u vašim mislima, ali više neće biti'', istakao je Davor uz gromoglasan aplauz blizu 1.000 Banjalučana okupljenih na trgu “Davida Dragičevića”.

On je ponovio stav sa jučerašnjeg okupljana u vezi sa predstojećim izborima u BiH.

''Ne budete li riješili ubistvo, priveli sve nalogodavce i izvršioce, izbora u oktobru neće biti. Nemojte se igrati bogova, pravda za Davida, idemo do kraja'', rekao je Davor.

Govor je završen pjesmom „Klinac u getu“ čiji refren su još jednom otpjevali zajedno i djeca od tri godine do onih starijih sugrađana koji saosjećaju sa porodicom Dragičević.

Pročitana su pisma članova grupe u kojoj se skreće pažnja na onih kojih još nema na Trgu Krajine, koji slijepo vjeruju određenim medijima i ne shvataju da se mračna ruka nadvila nad svima nama i da nečije dijete sutra može biti David.

''Pravosuđe u našoj zemlji ne čini ono što treba, da osudi kriminalce na dugogodišnje robije. Živite u iluziji. Mažu vam oči i presudama sitnim dilerima, a monstrumi i prave ajkule su među nama. Da li čekate da i vi pokopate drago biće?! Kasno je ako do toga dođe. Kako ćeš rođeni ostaviti ovakvu zemlju svojoj djeci. Dođi i stani na “Davidov trg” i postani čovjek. Budi istina, budi pravda, budi slobodan. Pravda za Davida!'', pročitano je u pismu podrške.

Na trgu je podijeljen oglas na koji se javio David i konkurisao za posao.

(Vijesti.ba / Srpskainfo)

Football news:

Alli will not play against Arsenal due to injury
Jose Mourinho: I Believe Tottenham can win trophies under me
Pep Guardiola: Second place in the Premier League is more important than winning English cups
The 1966 world champion Jack Charlton has died at the age of 85
Smart ticket sales in Poland: roommates sit next to each other, social stations are created automatically, and attendance increases by 20%
A gay player from the Premier League wrote an anonymous letter published in The Sun: I hope that one day I will be able to confess. I feel trapped
Zinedine Zidane: what Courtois does in every game is phenomenal