Bosnia and Herzegovina

DEMANTI DRŽAVNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA: 'Imamo izuzetnu saradnju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Anisom Krivićem'

Državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uputili su demanti na tekst objavljen 16. juna 2020. na portalu "Slobodna Bosna" pod naslovom: „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“.

Demanti državnih službenika i namještenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

U skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete („službene novine FBiH, br.: 18/03 i 73/05), tražimo da objavite demanti državnih službenika i namještenika Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo na članak objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ dana 16.06.2020. godine pod naslovom „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“, kako slijedi:

Radi objektivne informisanosti javnosti, obavještavamo sve zainteresirane da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izričito odbijaju da su kreatori dokumenta koji je objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ dana 16.06.2020. godine u članku „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“ te se ograđujemo od svih navoda iznesenih u pomenutom članku i smatramo ih neistinitim.

Posebno želimo istaći da ne postoji pobuna državnih službenika i namještenika u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo te da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona sarajevo nikada nisu, u svoje ime, podnosili prijave koje se spominju u pomenutom članku i dokumentu koji posjedujete.

Državni službenici i namještenici ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izražavaju ogorčenost na postupak portala „Slobodna Bosna“ koji je u ovom slučaju objavio dokument čija istinitost predhodno nije provjerena, a takvi postupci mogu doprinijeti narušavanju ugleda i podrivanja povjerenja javnosti u rad Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na kraju ističemo da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo imaju izuzetnu saradnju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Krivić Anisom.

Football news:

Barcelona is ready to let Umtiti go. Lazio, Napoli, Roma and Torino are Interested in him
Dembele returned to training on the basis of Barcelona. He hasn't played since November
Milan will buy out Kjaer for 3.5 million euros
22 thousand tests before each match – so Union wants to return a full stadium. One game will cost more than a million euros
Real asked fans not to gather in Madrid to celebrate the championship
Ronaldo will not leave Juventus. He wants to overtake Immobile and Lewandowski on goals and win trophies
Napoli will pay about 81 million euros for Osimhen. Medical check-up is scheduled for Thursday