logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

DODIK ČIM JE SLETIO U RIM NOVINARE UVJERAVAO DA JE U ZVANIČNOJ POSJETI: A onda se zapetljao pozivajući se na protokol Vatikana...

- Kada sam sletio na aerodrom u Rim dočekao me je zvanični protokol Vatikana, tako da ne znam šta bi još trebalo da objasnim...

Srpski član Predsjedništva BiH prokomentarisao je izjavu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, koji je ranije danas rekao da Dodik posjetu Vatikanu ne realizuje u ime Predsjedništva kako se to u javnosti želi predstaviti.

- Kada sam sletio na aerodrom u Rim dočekao me je zvanični protokol Vatikana, tako da ne znam šta bi još trebalo da objasnim. Mislim da je to uobičajeno u okviru procedura koje važe u Predsjedništvu, da član Predsjedništva kojeg pozove neko iz druge države može da to učini i ode u zvaničnu posjetu, i ja samo koristim to, kao što je i prije samo mjesec dana uradio i Željko Komšić kada je odlazio u Sjevernu Makedoniju. Nema tu šta objašnjavati, sutra će moj sastanak sa papom sve objasniti, a za male duše i one koji žele u tome da nešto sitničare uvijek ima prostora za to - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je ovo zvanična posjeta i da će tokom razgovora biti riječi o svim važnim pitanjima Vatikana i BiH, ali i o odnosima između vjerskih zajednica u BiH.

- Iskoristiću priliku da upoznam papu sa mojim satavovima s tim u vezi sa razvojem nekih događaja iz prošlosti i da pokušamo doći do nekog zajedničkog stava o tome da je potrebno graditi mir, da bez obzira na izazove koji nisu nimalo jednostavni i da svijet vapi za mirom - naglasio je Dodik.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije.

Zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Vatikanu je i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Zadovoljstvo mi je što se nalazim u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer kao predsjednik Republike Srpske sam zainteresovana za dobru saradnju i kada su u pitanju međuvjerski i međuetnički odnosi i smatram da ovo treba da bude jedna od stepenica izgradnje boljeg povjerenja u budućnosti - istakla je Željka Cvijanović.

Themes
ICO