logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Dodik: Potrebno je unaprijediti saradnju BiH sa Bjelorusijom

Dodik i predsjednik Vlade Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti suradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Sugovornici su posebice naglasili potrebu ekonomske, gospodarske i kulturne suradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu suradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjetu Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku. Sastanku su prusustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je ranije danas stigao u zračnu luku u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i veleposlanik Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

U povodu dolaska Milorada Dodika postrojena je i počasna garda, izvještava “N1“.


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO