logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Đokić isključio iz SP-a poslanike koji su tražili njegovu smjenu

On je naveo da je nepotrebno nastupila ovakva situacija te da je grupa poslanika SP-a ishitreno reagirala.

- Nisu imali snage čuti mišljenja svojih kolega - rekao je Đokić i dodao da bi bilo moralno da nezadovoljni poslanici vrate svoje mandate.

Pozvao je da se spriječe, kako je ustvrdio, pojedinači akti, koji mogu naštetiti partiji.

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić donio je odluku da se iz te stranke isključe Maksim Skoko i Goran Selak, a razmislit će o raspuštanju Gradskog odbora u Banjoj Luci.

Skoko i Selak su poslanici SP-a u Narodnoj skupštini RS.

Đokić je rekao da je zbog narušenog ugleda stranke isključen i bivši ministar rada i boračke organizacije Milenko Savanović.

Predsjednik socijalista tvrdi da ima podršku „ogromne većine“ stranačkih odbora te ne očekuju da bude smijenjen s ministarske pozicije, što su tražili Skoko, Selak te još tri poslanika.

Odbacio je kao neosnovane optužbe svojih pet poslanika, koji su jučer zatražili njegovu smjenu na funkcijama ministra energetike i rudarstva te lidera stranke.

Razlog zašto su, kako kaže, tako postupili vidi u tome da oni nisu ostvarili određena lična očekivanja kao narodni poslanici.

- Nisam mogao prihvatiti da određene stvari završavamo kako su oni očekivali. Zahtjevi su bili lične prirode i nisam ih mogao prihvatiti - ustvrdio je Đokić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Themes
ICO