logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Đokić iz SP-a izbacio poslanike koji su tražili njegovu smjenu

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić donio je odluku da se iz te stranke isključe Maksim Skoko i Goran Selak, a razmislit će o raspuštanju Gradskog odbora u Banjoj Luci.

Skoko i Selak su poslanici SP-a u Narodnoj skupštini RS-a.

Đokić je rekao da je zbog narušenog ugleda stranke isključen i bivši ministar rada i boračke organizacije Milenko Savanović.

Predsjednik socijalista tvrdi da ima podršku „ogromne većine“ stranačkih odbora te ne očekuju da bude smjenjen s ministarske pozicije, što su tražili Skoko, Selak te još tri poslanika.

Odbacio je kao neosnovane optužbe svojih pet poslanika, koji su jučer zatražili njegovu smjenu na funkciji ministra energetike i rudarstva te lidera stranke.

Razlog zašto su, kako kaže, tako postupili vidi u tome da oni nisu ostavrili određena lična očekivanja kao narodni poslanici.

-Nisam mogao da prihvatim da određene stvari završavamo kako su oni očekivali. Zahtjevi su bili lične prirode i nisam im mogao prihvatiti - ustvrdio je Đokić na konferenciji zanovinare u Banjoj Luci.

On je naveo da je nepotrebno nastupila ovakva situacija te da je grupa poslanika SP-a ishitreno reagovala.

-Nisu imali snage da čuju mišljenja svojih kolega - rekao je Đokić i dodao da bi bilo moralno da nezadovoljni poslanici vrate svoje mandate.

Pozvao je da se spriječe, kako je ustvrdio, pojedinači akti, koji mogu naštetiti partiji.

(Vijesti.ba / FENA)

Themes
ICO