Bosnia and Herzegovina

Dončić za rođendan oduševio majku

Slovenačka košarkaška zvijezda i igrač Dalas Maveriksa Luka Dončić oduševio je svoje pratioce na društvenim mrežama kada je pokazao svoju nježnu stranu. Nije to učinio u zagrljaju svoje zgodne djevojke Anamarije, ali je u zagrljaju majke.

Naime, Luka je čestitao je rođendan majci Mirjam (46) objavivši jednu staru zajedničku fotografiju iz djetinjstva. "Srećan ti rođendan, mama", stoji kratko u Lukinoj objavi, a Mirjam je na svome profilu podijelila još puno priča u kojima su joj i drugi dragi ljudi čestitali rođendan. Njegova majka se cijeli život bori za njega i pomaže mu u ostvarenju snova. Njen sin je sada NBA zvijezda, a ona se preselila i u Ameriku zbog njega. 

"Želim da bude srećan i znam da njegova sreća zavisi od košarke. Kao dijete bio je ponekad zločest. Bio je pun energije, nikada nije mirovao", ispričala je Lukina majka Mirjam Poterbin jednom prilikom za WFAA.

"Subotom bih ga natjerala da čisti kuću. Rekla bih mu da mora očistiti sobu, ako želi na trening i on bi je očistio. Uvijek sam morala prijetiti košarkom."

Roditelji su mu se rastali kad je bio dijete i s ocem Sašom Dončićem nema dobar odnos kao s majkom. 

"Mislim da mu je košarka pomogla prilikom našeg razvoda. Mislim da mu je ona pomogla da odraste, iako sam se trudila da mu taj razvod učinim što bezbolnijim", kaže Mirjam.

"U Americi me više podržavaju i podupiru moju privrženost sinu. U domovini su me često etiketirali kao pretjerano brižnu majku za njegovih 18 ili 19 godina. Ne znam da li je to opravdano. Meni je ovo normalan život, ali puno je osjećaja zbog kojih i dalje plačem", rekla je.

(24sata.hr)

Football news:

Captain Valeika was born in Moscow. Russian Russian mother, father-conductor, performed with Celine Dion and still supports Spartak
Scott Makemine: Looking cuts with Zidane, Vieira, Keane. Amazing box-to-box
Jessie Lingard: Last season, I didn't force myself or set goals. It's like a new start
Fjortoft about Werner: Timo is the best talent in Europe. If Liverpool want him, he will be there
The Union was suspended from matches the forward Poltera. The player did not want to take a pay cut
Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base