logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

DRAMA U ŠVICARSKOJ: Zapalio se autobus pun učenika iz Hrvatske, srećom niko nije stradao (FOTO, VIDEO)

Danas se u Švicarskoj dogodila nesreća u kojoj je u cijelosti izgorio autobus koji je prevozio splitske srednjoškolce, među kojim nije bilo povrijeđeneih jer su svi na vrijeme izašli iz autobusa.

"Plamen je krenuo izvana, sve se dogodilo u tunelu. Istrčali smo prema vratima, svi smo na vrijeme izašli", riječi učenika prenosi HRT. 

View image on Twitter

alt Police Valais@PoliceValais    

Incendiecarriedbrig - 13:20, Ried-Brig, tunnel Schallberg, car en feu, occupants évacués, pas de blessé, route fermée jusqu’à nouvel avis, police/pompiers sur place, infos suivront !

  10

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa niko nije ozlijeđen, rekao je Hini vođa puta Gordan Drašinac.

Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.

Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika.

Autobus je u cijelosti  izgorio, a od vatre je spašeno 80-ak posto prtljage, kazao je Drašinac.

Kazao je da su švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.

Jedan roditelj učenika iz autobusa za Dalmacija Danas ispričao je šta se dogodilo.

Brojnim učenicima iz ovog autobusa izgorjeli su dokumenti, čak i mobiteli pa svi nisu uspjeli ni dojaviti svojima roditeljima šta se dogodilo.  

alt

"Svi se učenici sada nalaze u jednom vatrogasnom domu u blizini tunela u kojem se dogodila nesreća. Svi su na sigurnom i na toplom. Agencija sada pronalazi zamjenski autobus da ih vrati kući, a kako će prijeći granicu kada su im izgorjeli dokumenti, nije mi poznato", priča roditelj.

View image on TwitterSva djeca su na sigurnom, napominju iz agencije.

Tačan uzrok izbijanja požara kao i prouzročena materijalna šteta bit će poznati po dovršetku viđaja od strane švicarske policije te dostave službenog zapisnika.

Putnici su nakon nezgode prebačeni u vatrogasni dom u Brigu, kako bi na toplome dočekali dolazak zamjenskog autobusa za nastavak putovanja kućama, koji je stigao oko 17 sati. Za putnike su osigurani topli napitci te obrok.

Za putnike koji su ostali bez dokumenata u dogovoru s Veleposlanstvom je riješena privremena dokumentacija za prelazak granica prilikom povratka kućama", stoji u priopćenju agencije za Index.

Uskoro opširnije

Themes
ICO