logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Ermin i Meša ponovo zajedno: Alispahić potpisao za Želju

Sada već bivši fudbaler tuzlanske Slobode Mehmed Alispahić novi je fudbaler Željezničara, s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Tako će se ponovo, nakon Iskre iz Bugojna i Šibenika, sastaviti putevi njemu i prijatelju iz djetinjstva Erminu Zecu.

Mehmed Alispahić rođen je 24. novembra 1987. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a potom prešao u Šibenik, gdje je igrao s Erminom Zecom i, nakon dobrih nastupa, uslijedio je transfer u zagrebački Dinamo, gdje se zadržao godinu i po. Nakon Dinama, Mehmed prelazi u Rijeku, a nakon dvije godine dolazi u Sarajevo. 

Potom je ponovo obukao dres Šibenika, a prošle godine stigao je u Slobodu, za koju je u protekloj sezoni odigrao 24 utakmice.

– Imao sam dobru prošlu sezonu, posebno prvi dio. Dolazim u veliki klub i imam velike obaveze kao i svi igrači. Trudit ću se da dam maksimalno sve od sebe i nadam se dobrim partijama. Drago mi je da sam ponovo zajedno s Erminom, treći put u karijeri, nadam se nastavku naše dobre saradnje i jedva čekam trening - kazao je Alispahić.

Bivši A reprezentativac BiH ima osvojenu titulu prvaka BiH, dva prvenstva Hrvatske i dva trofeja kupa ove zemlje.

Prije Alispahića Željezničar je doveo golmana Filipa Erića.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO