Bosnia and Herzegovina

FK Arsenal otpušta 55 zaposlenih

Engleski fudbalski klub Arsenal objavio je da namjerava da otpusti 55 zaposlenih zbog finansijski problema uzrokovanih pandemijom virusa korona.

"Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u posljednje vrijeme doživjeli su veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020/21", objavio je Arsenal.

Iz kluba koji je prije nekoliko dana osvojio FA kup, dodaju da su učinili sve što su mogli kako bi smanjili izdatke, uključujući i iznose za plate igrača i vodećih ljudi u upravi, koji su dobrovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali da je sada "jasno kako se moraju dalje redukovati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje".

Navijači "tobdžija" na društvenim mrežama nisu s odobravanjem prihvatili ovu vijest, a mnogi naglašavaju kako se više moglo uštedjeti otpuštanjem njemačkog veziste Mesuta Ozila, koji nije odigrao nijednu utakmicu u nastavku sezone, a bez obzira na to, njegova sedmična plata je 350.000 funti.

Football news:

Neville on the Premier League: I bet on city, but I'm changing my mind. Just because I looked at Liverpool
Marc-Andre Ter Stegen: Barca's Goals are still the same: to fight for all the trophies
Dembele is close to a move to Manchester United. Barcelona will let him go for 50-60 million euros
Tottenham want to sign rüdiger due to too high price for Skrinjar
The package goes to Lyon for 21 million euros. Milan will get a percentage of the midfielder's resale
Sancho and Buerki will not play against Bayern in the German super Cup match. They have SARS
The Commission on the vote of no confidence in Bartomeu started its work. Within 10 working days, it will check the collected signatures