logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

(FOTO) Oduzeto 7.000 kutija cigareta i veća količina rezanog duhana

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na putnoj komunikaciji Foča-Goražde oduzeli su cigarete i rezani duhan u vrijednosti 54.500 KM.

image

/UIOBiH

- Ovlašteni službenici UIO iz Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Sarajevo, u suradnji sa službenicima MUP-a BPK-a, PU Goražde, u dvije odvojene akcije provedene na putnoj komunikaciji Foča-Goražde, a prilikom kontrole dva vozila u mjestu Ustoklina, pronašli su i oduzeli veću količinu cigareta i rezanog duhana.

image

/UIOBiH

U skladu sa instrukcijama i uputama Tužilaštva i Suda BiH privremeno su oduzeli 7.000 kutija cigareta (FM, Manchester, Corset i King) i 130 kg rezanog sušenog duhana. Radi se o akciznim proizvodima koji su bili namijenjeni prodaju na "crnom tržištu" jer nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje, niti je postojala dokumentacija o porijeklu robe.

image

/UIOBiH

- Protiv lica kod kojih je pronađena i oduzeta navedena akcizna roba podnijet će se Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, stoji u saopćenju.

image

/UIOBiH

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na 54.500 KM.

Themes
ICO