Bosnia and Herzegovina

Genocid u Srebrenici jedan od najtragičnijih događaja moderne povijesti

Premijer Bugarske Bojko Borisov, u video-poruci povodom 25. godišnjice genocida počinjenog jula 1995. godine u Srebrenici, naglašava da je taj užasni zločin jedan od najtragičnijih događaja u modernoj povijesti.

Uime Vlade i naroda njegove zemlje, Borisov je poručio da se pridružuje žalosti povodom tužne godišnjice srebreničkog genocida kao jednog od najtežih poglavlja u novijoj historiji ljudskog roda.

- Naša zajednička odgovornost je odgajati mlade generacije u duhu međusobnog uvažavanja i tolerancije - kazao je između ostalog Borisov, podsjećajući da se Balkan i dalje suočava s brojnim izazovima delikatnih međunacionalnih odnosa.

Borisov naglašava moć zajedništva, čiji značaj raste u turbulentnim vremenima, te zaključuje da nema druge garancije za budućnost Balkana nego što je članstvo u evropskim integracijama.

- Bugarska će nastaviti da podržava Bosnu i Hercegovinu na tom putu - poručio je Bojko Borisov u gradnji mirnog i prosperitetnog okruženja za buduće generacije.

(Vijesti.ba / FENA)

Football news:

Messi sleeps on an anti-coronavirus mattress. The tissue is coated with nanoparticles that destroy the virus
Andrea Agnelli: Ronaldo will stay at Juventus. He's the mainstay of the club
Mbappe got into PSG's yawn for the match with Atalanta in the Champions League
Guardiola again played against Madrid without strikers. Zidane did not find an answer
Gattuso on the match with Barca: Napoli will climb Everest
Lampard about the game with Bayern Munich: the History of the games, when everything changed. Chelsea needs to be trusted
Zinedine Zidane: I am the coach of Real Madrid until something extraordinary happens