logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Halid Bešlić u Neumu puni baterije: Nakon odmora slijede koncerti i snimanja

Iza njega stoji dvadeset albuma, nebrojene nagrade, bezbrojni hitovi i gotovo četiri decenije muzičkog djelovanja. Njegovi koncerti uvijek su melem za dušu, prepuni emocija, a atmosfera se pamti godinama. Dovoljno je reći “U meni jesen je”, “Prvi poljubac”, “Malo je, malo dana”, “Miljacka”, ili “Zlatne strune”, i svi znaju o kome je riječ.

Halid Bešlić, legenda narodne muzike bivše Jugoslavije, nakon brojnih koncerata među kojima je i nastup na Festivalu sevdalinke u Tuzli, odlučio je da napravi mali predah.

Pauzu između koncerata i snimanja u studiju legendarni Halid Bešlić iskoristio je za odlazak na Jadran. Popularni pjevač i njegova supruga Sejda i ovaj put su se odlučili za Neum. Bešlić je veliki zagovornik kupovine domaćih proizvoda i promoviranja svega što je domaće, što je potvrdio i svojim odmorom u jedinom bh. gradu na Jadranu.

Po povratku iz Neuma našu legendu narodne muzike u Sarajevu očekuje snimanje pjesama za novi album, a prvi koncert bit će humanitarnog karaktera u Kaknju, a zatim nastupa u Bihaću u sklopu Unske regate, gdje će mu se na sceni pridružiti i Alen Islamović.

Poznato je da Halid često nastupa sa pjevačima zabavne i rock muzike, a najčešće sa svojim velikim prijateljem i dragim kolegom Željkom Bebekom. Ovaj dvojac će tako 2. novembra zajedno zabavljati publiku u danskom Horsensu, a za organizaciju je zadužen Vahid Kapo.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO