Bosnia and Herzegovina

Haos u Torinu zbog najavljenog zatvaranja

Torino je već jutros najavio nastavak protesta kada su se okupili taksisti na najvećem trgu u glavnom gradu regiona Pijemonte u znak protesta što se zatvaraju restorani i barovi od danas u 18 sati po novom Dekretu, jer tako i oni trpe posljedice zatvaranja .

Iako je Vlada najavila obeštećenje zbog zatvaranja iz sanitarnih razloga, bijes preduzetnika koji znaju da ne mogu dobiti adekvatnu ekonomsku nadoknadu nije se smanjio i izašli su na ulicu da protestuju, ali nisu samo oni.

Tu su se našle i razne grupe koje koriste priliku da se "solidarišu" sa njima provocirajući haos i lomeći sve pred sobom, bacane su zapaljive bombe i na policijski kordion, policija je reagovala suzavcem, pišu “Novosti”.

Oko 500 učesnika protesta, među njima, kao što su i najavile tajne službe danas, našli su se osim privrednika pristalice ultra desnice, mafijaške grupe.

Uhapšeno je deset osoba među njima pet ultraša. Jedan fotoreporter je povrijeđen od zapaljive naprave koju su bacili manifestanti, kontejneri su bili  u plamenu.

Na policiju su bačene petarde, razbijeni su izlozi radnji, a jedna je potpuno uništena i opljačkana

Oni koji negiraju postojanje Kovida su na protest došli bez maski na licu.

Po gradu kruže ambulantna vozila, u slučaju da se nasilje pogorša.

Football news:

Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury
Pepe apologized for the red in the match with Leeds: there is no excuse for My behavior. I am deeply sorry
Manchester City have prepared a 10-year plan for Messi. After finishing his career, they want to make him an Ambassador for the club (The Times)
A Preston player who twice touched an opponent's genitals can be disqualified for 3 matches
Griezmann about his childhood: I tried to get into 10 clubs in France, but no one gave me a chance
Austin Matthew McConaughey (co-owner) is preparing for MLS: all season tickets have been sold, although there are only 2 players in the team, and the stadium (for $240 million) is still under construction
Lineker on Liverpool: Huge praise for Klopp's spectacular performance despite injuries