Bosnia and Herzegovina

Hrvat povrijeđen u eksploziji u Bejrutu

ZAGREB - Jedan hrvatski državljanin lakše je povrijeđen u stravičnoj eksploziji skladišta amonijevog nitrata u Bejrutu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

"U trenutku eksplozije u Bejrutu se nalazilo 11 hrvatskih pomoraca od kojih je jedan lakše povrijeđen. Za sada nema službenih podataka da je neko od hrvatskih državljana smrtno stradao", kažu u Ministarstvu.

Iz Ministarstva navode da nadležna hrvatska Ambasada u Egiptu prati situaciju i da stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svojih nadležnosti.

U eksploziji u Bejrutu poginulo je više od 100 osoba, a više od 4.000 je povrijeđeno, ali se strahuje da će taj broj rasti, jer je još ljudi ostalo zarobljeno u ruševinama.

Football news:

Aguero may miss another 1-2 months due to injury
Liverpool will buy Jota for 41 million pounds. Wolverhampton will pay up to 13.5 million for Hoover
8 is Bavaria's favorite number. Now she beat Schalke: Gnabry scored a hat-trick, Sane scored 1+2, Lewandowski came up with an assist by rabona
Liverpool agreed a 5-year contract with Jota. The transfer amount could be 43 million euros
I left everything and went to the other side of the world for my favorite team. The heartwarming story of a Norwegian fan in love with Santos
Lewandowski scored in the 1st round of the Bundesliga in 7 seasons and repeated the championship record
Gnabry scored a hat-trick against Schalke